ABD'den Türkiye'ye çok kritik Suriye teklifi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile görüştü. Çavuşoğlu, "Tillerson Suriye sınırı boyunca 30 kilometrelik hat oluşturmayı teklif etti" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile gerçekleştirdiği görüşmesinde, ABD'nin YPG'ye verdiği desteği sonlandırmasının gerektiğini söyledi.

'TÜRKİYE İLE KARŞI KARŞIYA GELMEK İSTEMİYORUZ'

Suriye sınırında oluşturmak istenen güvenli bölge ile ilgili ABD'den yeni bir öneri geldiğini aktaran Mevlüt Çavuşoğlu, Tillerson'un Afrin'de 30 kilometrelik alanda 'güvenli bölge' oluşturmak için teklifte bulunduğunu belirtti.

Tillerson aynı zamanda ABD'nin Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemediğini vurguladı.

ERDOĞAN İLE TRUMP BUGÜN GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yani Afrin Harekatı'nın 5. gününde ABD Başkanı Trump ile görüşecek. Görüşme, Trump'ın talebiyle gerçekleşecek. Görüşme 20.30'da yapılacak.

ABD'den Türkiye'ye çok kritik Suriye teklifi! ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı güvenli bölge Suriye rex tillerson
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.