ABD'den Suriye'ye radar ve zırhlı araç sevkiyatı

Irak'ta bulunan asker sayısını önemli ölçüde azaltma kararı alan ABD'den dikkat çeken Suriye hamlesi geldi. ABD ordusu, Suriye'nin kuzeyine Sentinel tipi radar ve Bradley sınıfı zırhlı araçlar sevk ettiklerini duyurdu. ABD'nin bu hamlesi, askeri ekipman Suriye'de ortağı olarak gördüğü YPG/PKK/SDG'ye mi verilecek? sorusunu akıllara getirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, "ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye'nin kuzeydoğusundaki koalisyon kuvvetlerinin güvenliklerine destek vermek üzere bir kaç adım atılması talimatı verdi. ABD Kuvvetlerinin üzerinde savaş uçağı devriyelerini artırmak üzere Sentine radar ve Suriye Güvenlik Bölgesindeki ABD askerlerine destek amaçlı Bradley Zırhlı Muharebe Araçları sevk etti." dedi.

Bu adımların ABD kuvvetlerinin DEAŞ ile mücadeleye devam etmelerini sağlamak üzere atıldığını ifade eden Urban, "Savunma Bakanlığı daha önce de Bradley araçlarını Suriye'ye sevk etmişti. ABD, Suriye'deki herhangi bir ülke ile çatışma peşinde değil ama gerektiği takdirde koalisyon kuvvetlerini koruyacaktır." ifadelerini kullandı.

'ARAÇLARI ABD ASKERLERİ KULLANACAK'

Konuyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Urban, "Bu araçlar ve radar sistemi ABD askerleri tarafından kullanılacaktır." dedi. Bölgeye kaç adet zırhlı aracın gönderildiğine ilişkin soruya ise "güvenlik gerekçesi" ile yanıt vermek istemediğini söyledi.

Suriye'nin kuzeydoğusunun belirli bölgelerinde çekilen ABD ordusu, SDG ismini kullanan YPG/PKK terör örgütü ile işbirliğine devam ederken ülkenin doğusundaki petrol tesislerini de örgütle birlikte kontrol ediyor.

ABD'den Suriye'ye radar ve zırhlı araç sevkiyatı ile ilgili etiketler ABD Suriye sevkiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.