Rusya'nın tacizine savaş uçağıyla yanıt!

Geçtiğimiz haftalarda Karadeniz üzerinde uçuş yapan ABD'ye ait keşif araştırma uçağı, Rusya'nın radarına yakalanmış ve savaş uçakları tarafından uzaklaştırılmıştı. ABD o olayın ardından tarihte ilk kez stratejik bombardıman uçaklarıyla Ukrayna hava sahasına girdi. Rusya'nın 6 yıl önce ilhak ettiği Kırım'a çok yakın noktadan geçen uçakların bir gövde gösterisi amacıyla böyle bir faaliyette bulunduğu belirtildi.

Rusya Ulusal Savunma Yönetim Merkezi’nden geçtiğimiz ay yapılan açıklamada, Rusya’ya ait Su-30SM tipi savaş uçağının, Karadeniz’de ABD’ye ait US Boeing RC-135 tipi keşif araştırma uçağını tespit ettiği ve ülke sınırlarına girişini engellediğini açıklamıştı.

ABD'den o olaya ilişkin misilleme ise bugün geldi. 

Rusya tarafından 2014 yılında ilhak edilen Kırım'a yakın bir noktaya ABD, iki adet stratejik bombardıman uçağını yolladı. 

TARİHTE İLK KEZ UKRAYNA HAVA SAHASINDA

Böylece, tarihte ilk kez ABD, stratejik bombardıman uçaklarıyla Ukrayna hava sahasına girmiş oldu.

B-52 model uçakların nükleer kapasiteye de sahip olduğu biliniyor.

Rusya'nın tacizine savaş uçağıyla yanıt!

Sosyal medya hesabından olaya ilişkin değerlendirmeler yapan Amerikan Bilim Adamları Federasyonu'nda görevli Hans Kristensen, ''2 adet ABD B52 (JULIA51 ve JULIA53) stratejik savaş uçağı, Kırım yakınlarında yer alan Oblasti üzerinde uçuyor. 

Önce Azak Denizi'nde doğru ilerlediler, daha sonra ise güneybatıya doğru ilerliyorlar. Bu olağanüstü bir durum.'' ifadelerini kullandı.

Kristensen ayırca, Rusya'nın geçtiğimiz günlerde ABD'ye uçuş tacizi yapmasının ardından yapılan bu teması, ''Nükleer yetenekli B-52, Ukrayna üzerinden Kırım'a doğru ilerliyor. Başka bir ABD uçağının Rus uçakları tarafından taciz edilmesinden birkaç gün sonra. Soğuk savaştan bu yana böyle bir olay hatırlamıyorum. Neler oluyor?'' ifadelerini kullandı.

Rusya'nın tacizine savaş uçağıyla yanıt! - Resim : 2

 

 

 

Rusya'nın tacizine savaş uçağıyla yanıt! ile ilgili etiketler ABD Rusya Taciz Ukrayna savaş uçağı hava sahası
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.