ABD’DEN PKK’YA DESTEK İÇİN TÜRKİYE SINIRINDA YENİ ÜS!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Gara Harekatı’nın ayrıntıları konuşulurken ABD’nin Türkiye sınırında kurduğu yeni üssün perde arkası masaya yatırıldı.

ABD’DEN PKK’YA DESTEK İÇİN TÜRKİYE SINIRINDA YENİ ÜS!

METEHAN DEMİR: ABD’NİN SADECE ÜSLERİNİN DEĞİL, UÇAK GEMİLERİNİN BİLE BÖLGEDE SABİT OLARAK GÖREV YAPMAYA BAŞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM!

Metehan Demir, "Gara Harekatı uzun bir sürede planlanarak, detayları hazırlanarak bir devlet kararı. Birçok senaryo konuşuluyor şimdi. Herkes rehinelerin kurtarılmasını isterdi, onlar bizim vatan evlatlarımızdı. PKK’nın alçakla katliamı sonrası vatan evlatlarımız mağarada şehit edildi. Bu harekat Özel Kuvvetler tarafından 3 tabur ve 2+3 yedek unsurlarla 5-6 tabur tarafından gerçekleştirildi. İplerle helikopterlerden aşağı inildi, bölgeye müdahale edildi. O amaları fakatları ABD, Almanya, Fransa der. Kimi bunları da demez perde arkasında daha tehlikeyi şeyler yapar. Gara harekatında şehit edilen vatandaşlarımız için içeride ’PKK öldürmedi, TSK öldürdü' demek çok yazık. Türkiye, Sincar ve Kandil ile ilgili bir harekat yapılabilir. Sıra Sincar ve Kandil bölgelerine yapılacak harekatlardadır. İran sınırında girişler çıkışlar kontrol altına alındı. Suriye’de önemli 3 harekat Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlı yapıldı. Türkiye İran sınırından Hatay’a kadar güvenlik kuşağı çekti. Gara da bunun tamamlayıcılarından bir tanesi. Sincar ve Kandil’e operasyon çalışmaları gündemde. ABD'nin yeni üs kurma çalışmasının iki sebebi varmış. Birincisi, bölgede Türkiye’nin olası bir operasyonda kendilerini tampon olarak 'SDG' dedikleri ama bizim PYG/YPG terör örgütü olarak kabul ettiğimiz yapıya karşı kalkan etmek. İkincisi de Rusya’nın bölgedeki askeri yapılanmasıyla geldiği güçlü noktayı dengelemek için ekstra yeni askeri hareketlilikleri bölgede yaratmak. Bundan sonra farklı hareketleri de bekliyoruz. Batı Trakya’da ABD’lilerin yeni bir üs hazırlığı var, Fransa’nın Kıbrıs’ta üs hazırlığı var, Rusya Libya’dan Suriye’ye kadar yerleşti, Doğu Akdeniz’e Fransa uçak gemisi göndermeye kalktı. Fransızlar İngilizler yavaş yavaş bölgeye geliyor. Alman istihbaratı bölgede cirit atıyor. Türkiye’nin komşuları değişti artık. Önümüzdeki dönemde çok daha kritik bir noktaya gelecek. Benim ABD’nin sadece üslerinin değil, uçak gemilerinin bile bölgede sabit olarak görev yapmaya başlayacağı konusunda düşüncelerim var. Bulunduğu coğrafi lokasyon ve tırların içinde kimlerin bulunduğuna bağlı tırlar vurulabilir. Türkiye net tavır alıp, gerektiğinde tetiğe basmalı. Ancak öyle kurguluyorlar ki içine üniformalı kendi adamlarını oturtuyor. Ruslar, ABD’liler bunu yapıyor, bayrağını koyup 'benim konvoyum' diyor. Yunanistan meselesinde de fiziki bir provokasyon yapacak. Türkiye haklıyken haksız konumuna düşürmek amaçlı. Türkiye onun cevabını verecek, her türlü senaryosu çalışıldı. ‘BM yardım tırları, uluslararası insanı yardım’ diyerek kendi üniformalı askerlerini ve bayraklarını dikerek gözlerimizin içine baka baka geçiriyorlar." sözlerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

ABD’DEN PKK’YA DESTEK İÇİN TÜRKİYE SINIRINDA YENİ ÜS! ile ilgili etiketler Metehan Demir Türkiye ABD metehan demir ile gündem abd üssü

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.