Küresel piyasalarda aşı yarışı başlıyor! Büyük kapışma...

Koronavirüsü salgını dünyayı tehdit etmeye devam ederken ABD, virüsle mücadele etmek için 2.5 milyar dolarlık bütçe ayırma kararı aldığını açıkladı. Bu bütçenin 1 milyar dolardan fazla kısmının da koronavirüsü aşısı geliştirilmesi için ayrılacağını belirtti. Geçtiğimiz gün Çin'in Rusya Büyükelçisi'nin yaptığı açıklamanın ardından Beyaz Saray'dan bugün böyle bir açıklamanın gelmesi oldukça dikkat çekti ve küresel piyasalarda aşı yarışı başlıyor yorumlarına neden oldu.

Çin’in Rusya Federasyonu Büyükelçisi Zhang Hanhui'nun dün Rus basınına yaptığı açıklamada, Rus bilimadamlarıyla birlikte koronavirüsü aşısı üzerinde çalıştıklarını belirterek, geliştirdikleri aşının etkisini kanıtladığını ilaca yönelik son çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının beklendiğini duyurmuştu.

 

 

1 MİLYAR DOLARDAN FAZLA KISMI KORONAVİRÜSÜ AŞISI GELİŞTİRMEYE AYRILACAK

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Kongre’den talep edilen bütçenin 1 milyar dolardan fazla kısmının koronavirüsü aşısı geliştirilmesi için ayrılacağı belirtilirken, bütçenin geri kalanının tedavi ve maskeler gibi kişisel koruyucu ekipmanların stoklanmasına ayrılacağı belirtildi.

BÜYÜK KÜRESEL KAPIŞMA

Bu açıklamaların ardından Beyaz Saray'dan bugün böyle bir açıklamanın gelmesi oldukça dikkat çekti. Çin ile Rusya'nın birlikte koronavirüsü aşısı üzerinde çalışması, ABD'yi harekete geçirdi. Aşıyı bulup bu küresel piyasalarda yerini alabilmek için çalışmalarını hızlandırdı ve önemli bir bütçe ayırdı. 

Küresel piyasalarda aşı yarışı başlıyor! Büyük kapışma...

İlk olarak Çin’in Hubei eyaletindeki Vuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü nedeniyle şu ana kadar 2 bin 600’e yakın kişi hayatını kaybetti. Virüs, son olarak İran ve Irak’ta görüldü.

Küresel piyasalarda aşı yarışı başlıyor! Büyük kapışma... ile ilgili etiketler ABD Koronavirüsü corona virüsü aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.