ABD'den korkutan korona açıklaması: Kötü sonbahar gelecek

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınının merkez üssü haline gelen ABD'de, başkan Donald Trump'ın ölümcül virüsle mücadele için oluşturduğu timde yer alan Dr. Anthony Fauci korkutan açıklamalarda bulundu. Fauci, "Eğer corona virüsü tedavi yöntemleri işe yaramazsa, kötü bir sonbahar ile karşı karşıya kalacağız" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle sadece ABD’nin değil uluslararası kamuoyununda yakından tanıma fırsatı bulduğu doktor Anthony Fauci, dün Washington DC’de açıklamalarda bulundu.

''ÇOK KÖTÜ BİR SONBAHARA GİRECEĞİZ''

Katıldığı The Economic Club etkinliğinde söz alan Dr. Fauci, “Eğer koronavirü tedavileri yakında işe yaramazsa ABD çok kötü bir sonbahara girecek. İşletmelerin erken açılması ise ABD’nin son haftalarda elde ettiği başarılı ortadan kaldıracaktır” ifadesini kullandı.

Sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasının ardından koronavirüsün gezegenden yok olmayacağını dile getiren Fauci, “Şunu aklımızda tutmamız gerek virüsün geri gelmesi kaçınılmaz ve hatta asla gitmemesi de” dedi.

AŞI NE ZAMAN BULUNACAK?

Resmi verilere göre vaka sayısının 1 milyonu geçtiği ABD’nin koronavirüs politikasını şekillendiren isimlerden biri olan Fauci, “Bilim insanlarının bir aşı bulma konusunda dikkatli bir şekilde iyimserim. Fakat bir aşının ne kadar hızlı geliştirilebileceğine dair bir şey söyleyemem” yorumunu yaptı.

ABD’de bazı işletmelerin tekrar açılması ile ilgili ise Fauci, “Bunların erken açılması ABD’yi birkaç hafta önce içinde olduğu krize geri götürür. Böyle bir geri sekme bizi birkaç hafta önce içinde bulunduğumuz aynı gemiye gönderir” dedi.

ABD'den korkutan korona açıklaması: Kötü sonbahar gelecek

 

ABD'den korkutan korona açıklaması: Kötü sonbahar gelecek ile ilgili etiketler ABD Koronavirüs Korona tedavi Sonbahar aşı Anthony Fauci
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.