ABD'den Halkbank için yeni karar: Cezai dokunulmazlık için duruşma hakkı tanındı

ABD Anayasa Mahkemesi, Halkbank'a cezai dokunulmazlık için duruşma hakkı tanıdı.

ABD Anayasa Mahkemesi, yabancı devletlerin sahip olduğu şirketlerin cezai soruşturmadan dokunulmazlığını değerlendirmek üzere Halkbank’ı dinlemeye karar verdi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Halkbank, ABD Yabancı Devletler Dokunulmazlığı Yasası (Foreign Sovereign Immunities Act-FSIA) kapsamında federal yargının diğer ulusları ve sahip oldukları şirketleri yargılayamayacağı tezini savunuyor.

Talebin reddedilmesini isteyen Biden yönetimi ise FSIA yasasının ceza davalarına konu edilemeyeceğini, sadece sulh hukuk davalarında geçerli olacağını belirtiyor.

ABD Temyiz Mahkemesi İkinci Dairesi, Halkbank yargılama sürecinin devamına izin verirken yabancı devletler dokunulmazlık yasasının ceza davalarına konu edilip edilmeyeceğine ilişkin karar vermeye gerek olmadığını söylemişti. Daire, FSIA yasası uygulansa bile suçlamaların ticari faaliyetler istisnası kapsamına girdiğini belirtmişti.

ABD'den Halkbank için yeni karar: Cezai dokunulmazlık için duruşma hakkı tanındı ile ilgili etiketler ABD Anayasa Mahkemesi Duruşma cezai dokunulmazlık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.