ABD'den darbecilere yaptırım kararı geldi

Myanmar'da gerçekleşen darbeye destek veren 4 şirket ve 22 kişiye ABD'den yaptırım geldi. Yönetim, 'kendi halkına zalimce şiddet uygulamakla' suçlandı.

ABD, Myanmar'daki darbe yönetiminin 'kendi halkına yönelik zalim şiddet kampanyasına' destek verdikleri gerekçesiyle 4 şirket ve 22 şahsı yaptırım listesine aldı.

ABD'DEN DARBECİ HÜKÜMETE DESTEK VERENLERE YAPTIRIM

ABD Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Myanmar ordusuna destek verdikleri gerekçesiyle 4 şirketin yaptırım listesine alındığı bildirilirken, Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada ise Myanmar'daki askeri rejim ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 22 kişinin yaptırım listesine alındığı kaydedildi.

DEMOKRASİYİ SİNDİRME ÇABALARI

Söz konusu açıklamalarda yaptırım listesine alınan şirket ve şahısların 'Myanmar ordusunun demokrasiyi sindirme çabaları ve kendi halkına yönelik zalim şiddet kampanyasına' destek verdikleri ve bu tarz eylemlerde bulunanlara uygun cevabın verileceği vurgulandı.

 

Kaynak: AA

 

ABD'den darbecilere yaptırım kararı geldi ile ilgili etiketler Myanmar Darbe ABD Yaptırım
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.