ABD'den çok tartışılacak F-35 kararı

ABD Senatosu'nda Türkiye ile ABD ilişkilerini gerecek bir karara imza atıldı. Senato, Türkiye'ye satılan ve test için Türk pilotlara teslim edilen ancak yaşanan S-400 krizi nedeniyle ülkeden çıkışı gerçekleşmeyen altı F35'in, ABD Hava Kuvvetleri tarafından kullanımı için modifiye edilmesi için yetki verdi.

Habertürk'ün Reuters'e dayandırdığı habere göre, ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, 2021 Ulusal Savunma Yetkisi Yasası kapsamında 95 adet F-35 uçağı üretmek için 9.1 milyar dolar bütçe ayrıldığı ifade edildi.

Senato ayrıca çok tartışılacak bir karara imza atarak, Türkiye'ye satılan 6 adet F-35 savaş uçağının ABD hava kuvvetlerinim kullanımı için modifiye etme yetkisi verdi.

6 F-35 savaş uçağı 2'şerli gruplar halinde Türk pilotların eğitimi ve ardından test uçuşları için Türk pilotlarına teslim edilmişti. 

Ancak Ankara'nın Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alması sonucu ortaya çıkan kriz sürecinde ABD bu uçakların Türkiye'ye satışını durdurmuş, teslim edilen uçakların da ülkeden ayrılmasına izin vermemişti. 

ABD'den çok tartışılacak F-35 kararı ile ilgili etiketler F-35 S-400 Türkiye ABD senato
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.