ABD'deki davada savcı Zarrab'ın tanıklığını resmen açıkladı!

Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın duruşmasının 11 Aralık’a ertelenmesi talebi reddedildi. Hakan Atilla davasının az sonra başlaması bekleniyor. DHA'nın haberine göre, ABD'li savcı Reza Zarrab'ın suçlamayı kabul ettiğini ve Atilla’ya karşı tanıklık yapmak üzere bugün ya da yarın mahkemeye getirileceğini söyledi.

New York'taki Hakan Atilla davasının kısa süre içinde başlaması bekleniyor.

ABD'li savcı Reza Zarrab'ın suçlamayı kabul ettiği ve Atilla’ya karşı tanıklık yapmak üzere bugün ya da yarın mahkemeye getirileceğini söyledi.

Hakim Berman, uzatma talebini reddettikten sonra savcılardan Sid Kamaraju’ya ‘Bugün kimleri tanık olarak çağıracaksınız’ diye sordu.

Savcı ise "OFAC’tan bilirkişi Mark Dubowitz, FBI ajanı Lisa Palluconi, FBI tanığı Bülent Bulut ve eğer zaman kalırsa Reza Zarrab savcılığın tanıkları olarak bugün kürsüye çıkacaklar" cevabını verdi.

SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

ABD'nin İran'a karşı uyguladığı yaptırımları delme, kara para aklama ve bankacılık sahtekarlığı suçlamaları ile New York'ta tutuklu sanık olarak yargılanırken, soruşturmayı yürüten savcılıkla anlaşarak 'tanık' konumuna geçen İran asıllı işadamı Reza Zarrab'ın, kendisine yöneltilen suçlamaları 26 Ekim tarihinde kabul ettiği ortaya çıktı. Başsavcılığın Zarrab'a yönelttiği 6 ayrı suçlamanın yanı sıra, Zarrab'ın bir hapishane görevlisine rüşvet verme girişiminde bulunduğu ve bu suçu da kabul ettiği belirtildi.

BUGÜN TANIKLIK YAPACAK

Halkbank eski genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın da, ABD Hazine Bakanlığı'nı dolandırmak için kumpas kurma, Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı delmek için kumpas kurma, bankacılık sisteminde sahtekarlik yapma, bankacılık sisteminde sahtekarlık yapmak için kumpas kurma, kara para aklama, kara para aklamak için kumpas kurma' suçlamaları ile yargılandığı davada 'tanık' olarak dinlenmesi beklenen Zarrab'ın, tanıklık yapması çarşamba gününe (bugüne) kaldı.

ABD'deki davada savcı Zarrab'ın tanıklığını resmen açıkladı! ile ilgili etiketler Reza Zarrab ABD dava Türkiye tanık
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.