ABD'de yaşayan Türk sporcu kıyafeti nedeniyle uçağa alınmadı

ABD'de yaşayan Türk sporcu Deniz Saypınar, kıyafeti çok açık bulunduğu gerekçesiyle Teksas'ta uçağa alınmadığını söyledi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Saypınar, "Beni Amerika Birleşik Devletleri'nde resmen ama resmen bu şortu giydiğim için almadılar uçağa." ifadelerini kullandı.

ABD'de yaşayan Türk vücut geliştirme sporcusu Deniz Saypınar, kıyafetinin müstehcen bulunmasından dolayı Texas Havalimanı'ndan Miami'ye giden uçağa alınmadığını söyledi. Sosyal medya hesabından başına gelen durumu anlatan milli sporcu Deniz Saypınar, "İslam ülkesinden taşındım çünkü kadınlar ikinci ya da üçüncü hatta sınıfsız bir şekilde yaşıyorlardı. Ancak burada da yine bu yaşanıyor. Kendimi gücenmiş hissediyorum. Beni Amerika Birleşik Devletleri'nde resmen ama resmen bu şortu giydiğim için almadılar uçağa." dedi.

Miami'ye gitmek için havalimanına giden sporcu, kıyafetinin kışkırtıcı ve açık olduğu gerekçesiyle uçağa alınmadığını ileri sürdü. 1 milyon takipçisinin bulunduğu Instagram hesabından açıklama yapan Deniz Saypınar, şu ifadeleri kullandı:

ABD'de yaşayan Türk sporcu kıyafeti nedeniyle uçağa alınmadı

"İslam ülkesinden taşındım çünkü kadınlar ikinci ya da üçüncü hatta sınıfsız bir şekilde yaşıyorlardı. Ancak burada da yine bu yaşanıyor. Kendimi gücenmiş hissediyorum. Beni Amerika Birleşik Devletlerinde resmen ama resmen bu şortu giydiğim için almadılar uçağa."

"TÜRKİYE TATİL İÇİN İYİ AMA YAŞAMAK İÇİN ÇOK ZOR"

"Türkiye'de büyüdüm. Bu ülkede şeriat yok ancak İslam yanlısı bir ülke. ben kadınım ve kadınlığımı göstermeyi seviyorum, Ne giyeceğimi bilecek kadar medeniyim. Burada kadınlara, biseksüellere, translara ya da geylere yapılan baskı çok fazla. Burada işinizden ya da motivasyonunuzdan bahsetmiyorum, direkt olarak hayatınızdan bahsediyorum. Bu nedenle cinsiyetinizden dolayı bir sınıfa ait olmadığımız bir ülkeye taşındım. Belki Türkiye tatil ya da seyahat için iyi ancak yaşamak için çok zor. Hiçbir şekilde kot şort giydiğim için tehdit edilmemeliyim. Kendinizle ilgili herhangi bir söz hakkına sahip değilseniz hayvandan ne farkınız kalır?"

İşte Deniz Saypınar'ın müstehcen bulunan kıyafeti:

ABD'de yaşayan Türk sporcu kıyafeti nedeniyle uçağa alınmadı - Resim : 2

ABD'de yaşayan Türk sporcu kıyafeti nedeniyle uçağa alınmadı ile ilgili etiketler ABD uçak deniz saypınar kıyafet