ABD'de ulusal muhafızlar sokağa indi

ABD tarihinin en kritik ve bir o kadar da gergin seçimini yapıyor. Başkan Trump'ın hile yapılacağı iddiaları, Cumhuriyetçilerin iç savaş çıkar söylemleri altında gerçekleşen seçimde olası olaylara karşı önlemler sıkılaştırılırken, ulusal muhafızlar da sokağa indi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD), Cumhuriyetçi Parti tarafından ikinci defa başkanlık için aday gösterilen Donald Trump ile Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden'ın yarıştığı seçimler sonrası yaşanabilecek olası olaylara karşı önlemler artırıldı.

Atlanta, Chicago ve Philadelphia'da çok sayıda ulusal muhafız şehir merkezlerinde konuşlandı.

ABD'de ulusal muhafızlar sokağa indi

RUSYA'DAN ABD'YE UYARI GELMİŞTİ

Dünya ABD'de yapılan seçime kilitlenirken, seçim öncesi ve sonrasında yaşanacaklar üzerine de birçok iddia gündeme geldi ve gelmeye de devam ediyor.

Trump özellikle posta yoluyla atılan oylarda büyük hile yaşanacağını ileri sürüyor. Trump'ın kazanamaması halinde seçimi mahkemeye taşıyacağı konuşuluyor. 

Bir diğer iddia ise seçimi Trump'ın kaybetmesi halinde Cumhuriyetçi Parti taraftarların ülke genelinde isyan çıkartacağı. Benzer bir iddia ise özellikle New York eyaletinde Demokratların ayaklanacağı yönündeydi.

Bu iki isyan iddiasını destekleyen bir açıklama da Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Narışkin'den geldi. 

Narışkin, "ABD'de seçim sonrası kaybeden tarafın, sonuçları kabul etmeyeceğini ve radikallerin sokağa çıkacağını düşünüyoruz. Ülkede sosyal kriz gittikçe derinleşecek" diye konuştu.

ABD'de ulusal muhafızlar sokağa indi ile ilgili etiketler ABD seçim Rusya ulusal muhafızlar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.