ABD'de Türk şirketinde katliam: 3 ölü, 2 yaralı

ABD'nin Maryland kentinde Türk iş adamı Burak Caba'nın sahibi olduğu şirkette 4 ay önce işe başlayan Radee Labeeb Prens adlı kişi katliam yaptı. 1'i Boşnak müslüman olmak üzere 3 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi de yaralayan siyahi saldırgan halen yakalanamadı.

Türk iş adamı Burak Caba'nın sahibi olduğu Amerika Maryland'da faaliyet gösteren Advanced Granite Solutions isimli şirkette katliam yaşandı.

Habertürk Haber Merkezi'nden Arif Taşkın'ın haberine göre dün, yerel saatle 9.30'da Baltimore'un 32 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Edgewood'daki Emmorton Business Park Sanayi Sitesi'nde yaşanan olay şöyle gelişti:

abd_saldArgan_araba

Makine operatörü olarak çalıştığı işyerine cip ile gelen 37 yaşındaki Radee Labeeb Prens sabah iş arkadaşları ile kavga etti. 4 ay önce işe başlayan Prens, kavganın büyümesi üzerine silahını çekti ve iş arkadaşlarına kurşun yağdırdı. Olay yerinde 1'i Boşnak Müslüman 2'si Latin Amerikalı 3 kişi yaşamını yitirirken yaralanan 2 kişi de hastaneye kaldırıldı.

abd_saldArA5

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Katliamın ardından geldiği ciple Delaware eyaleti yönüne kaçan Radee Labeeb Prens'i yakalamak için eyalet polisi ve FBI operasyon başlattı.

abd_saldArgan

Mahkeme kayıtlarına göre, 2003 aralık ayında Delaware'de üçüncü dereceden 15 suçunu kabul etti ve toplam 25 yıl hüküm giydi. Ancak 2 yıl tutuklu kaldıktan sonra 34 bin 500 dolar kefalet ile serbest bırakıldı. Saldırgan, 2015 Mart'ında Cecil County'de ateşli silah bulundurma ve silah yüklü araç kullanmakla suçlandı. Ancak yaklaşık 3 ay sonra suçlamalar Cecil savcıları tarafından geri çekildi.

abd_saldArA2

TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Advanced Granite Solutions şirketi facebook sayfası üzerinden yayınladığı taziye mesajında, "Duygularımızı kelimelerle ifade edemeyiz. Kaybettiğimiz arkadaşlarımızın yasını tutuyoruz. Ailelerine içtenlikle başsağlığı diliyoruz. Tanrı dostlarımıza sonsuz dinlenme ve ailelere büyük acı çekme gücü verin. Bu trajediden etkilenen herkese dua ediyor ve başsağlığı diliyoruz" denildi.

abd_saldArA6

ABD'de Türk şirketinde katliam: 3 ölü, 2 yaralı ile ilgili etiketler cinayet maryland burak caba radee labeeb prens advanced granite solutions katliam silahlı saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.