ABD'de silah yanlıları sokaklara döküldü

ABD'nin Virginia eyaletinde sokaklara dökülen protestocular, eyaletin 'silah kontrolü yasası' çıkarma planını protesto etmek için gösteri düzenledi.

Yeni silah yasası, ABD'de çeşitli gösterilere sahne oldu.

22 BİN KİŞİ PROTESTO ETTİ

Özellikle Virginia eyaletinde 22 bin kişi bu karar için toparlandı.

ORDUDA KULLANILAN SİLAHLAR VE KAMUFLAJ KIYAFETLERİ

Dondurucu soğuğu görmezden gelen protestocular meydanlara toplandı. Göstericiler, kamuflaj kıyafetleri giydi ve birçoğunun orduda kullanılan silahlar taşıması da dikkati çekti.

ABD'de silah yanlıları sokaklara döküldü

GÖSTERİLER OLAYSIZ TAMAMLANDI

Yetkililer, birçok kişinin katıldığı gösterilerin olaysız bir şekilde sona erdiğini açıkladı.

Virgina Valisi Northam, sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı gösterinin olaysız geçmesinden ötürü "minnettar" olduğu, "güvenliği sağlamak için elinden geleni yaparken Virginialıların sesini dinlemeyi sürdüreceği" açıklamasını yaptı.

KARARI ETKİLEMEYECEK

Demokrat milletvekilleri ise gösterinin, eyalet meclisinde silah kontrolü düzenlemelerini geçirme planlarını etkilemeyeceğini belirtti.

Demokratlar, Virginia'da silah yasalarının sıkılaştırılmasının, toplumu daha güvende kılacağını ve geçen yıl Virginia Beach'dekine benzer silahlı saldırıların önlenmesine yardımcı olacağını savunuyor.

 ABD'de silah yanlıları sokaklara döküldü - Resim : 2

TRUMP'TAN DESTEK

ABD Başkanı Donald Trump, kendi kişisel Twitter hesabından gösterilere destek mesajı paylaşarak göstericilere destek verdi.

Demokrat Partinin Virginialıların ABD anayasasından kaynaklanan haklarını ellerinden almak için çalıştığını belirten Trump, "Bu daha başlangıç. Bunun olmasına izin vermeyin. 2020'de Cumhuriyetçilere oy verin." ifadesini kullandı.

ABD'de silah yanlıları sokaklara döküldü - Resim : 3

ABD'de silah yanlıları sokaklara döküldü - Resim : 4

ABD'de silah yanlıları sokaklara döküldü ile ilgili etiketler ABD silah yasa protesto
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.