Yaşlı adamın kafasını yardılar

ABD'nin Minnesota eyaletinde yer alan Minneapolis kentinde, polisin ensesine bastırması sonucu nefessiz kalarak yaşama veda eden George Floyd adına protesto gösterileri devam ediyor. Son olarak New York eyaletinin Buffalo kentinde çekilen görüntülerde yaşlı bir adam, polis tarafından itilerek yere düşürüldü. Yaşlı adamın kafası kanarken yerden kalkmaması ise korkuttu. Polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı.

ABD’de George Floyd’un öldürülmesinin ardından ırkçılık ve sistematik şiddete karşı protestolar devam ederken New York eyaletine bağlı Buffalo’da çekilen bir görüntü büyük tepki çekti.

YAŞLI ADAMI SERT BİÇİMDE YERE İTTİ

Buffalo’nun merkezindeki belediye binası önünde çekilen görüntülerde 75 yaşındaki bir adam bir anda polisin arasında kalıyor. Bu sırada bir polis yaşlı adamı çok sert bir biçimde yere ittiriyor.

Yerde bayılan ve ayağa kalkamayan adamın kafasının arkasından ve kulaklarından kan akmaya başlayınca bazı polis memurları ilk yardım ekiplerini arıyor. Görüntülerde adamı ayağa kaldırmak isteyne bir polis memurunu mesai arkadaşının engellediği görülüyor.

POLİS HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu sırada bir başkası ise “Kulaklarından kan akıyor” diye bağırarak, ambulans çağrılmasını istiyor.

Buffalo Belediye Başkanı Byron Brown, “Saldırıya uğrayan adam hastaneye kaldırıldı. Durumu kritik ama stabil. Olaya karışan iki polis memuru görevden uzaklaştırıldı. Buffalo Polis Komiseri Byron Lockwood gibi ben de bu videodan çok rahatsız oldum” açıklamasını yaptı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken New York Valisi Andrew Cuomo, “Bu yaşanan olay tamamen kabul edilemez ve utanç kaynağı. Bu polisler görevden tamamen uzaklaştırılmalı” dedi.

Yaşlı adamın kafasını yardılar

NE OLMUŞTU?

46 yaşındaki George Floyd, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basmasından dolayı dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Floyd'un polis şiddetiyle öldürüldüğü Minneapolis'teki gösterilerin 3. gecesinde bir polis merkezi ateşe verilmiş ve bazı iş yerleri yağmalanmıştı.

Yaşlı adamın kafasını yardılar ile ilgili etiketler ABD polis New York protesto Şiddet buffalo yaşlı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.