ABD'de Patriot kavgası! Jeffrey 'Gönderin' dedi...

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ile ABD Dışişleri Bakanlığı arasında Türkiye'nin Patriot talebine verilecek yanıt konusunda anlaşmazlık yaşanıyor.

ABD merkezli Politico sitesi, dört kaynağa dayandırdığı haberinde ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in Pentagon'a Türkiye'ye Patriot savunma sistemi gönderilmesi için baskı yaptığını yazdı.

PENTAGON'UN CEVABI: SONUÇLARINDAN ENDİŞE DUYUYORUZ

Jeffrey'in Pentagon'a Türkiye'nin Suriye ordusunun saldırılarını püskürtebilmesi için Patriotlara ihtiyacı olduğunu söylemesine karşın, Pentagon'un bu hamleyi sorumsuzluk olarak gördüğü ve ortaya çıkacak küresel sonuçlardan endişe duyduğu ifade edildi.

ABD'de Patriot kavgası! Jeffrey 'Gönderin' dedi...

"ABD yönetiminde yaşanan görüş ayrılığı, Washington'un uzun süredir devam eden, çok taraflı savaşın üstesinden gelmekte ne kadar zorlandığını gösteriyor" diye devam eden Politico, Pentagon'un bu talebin yerine getirilmesinin kötü bir örnek teşkil edeceğini ve Suriye ile Rusya'nın planlarını değiştirmeyeceğini düşündüğünü vurguladı.

ABD BAŞKANI İLK KEZ KONUŞTU

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Patriot konusunu görüşüp görüşmediklerine ilişkin bir soru üzerine, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile (Suriye bağlamında) birçok görüşme yapıyoruz ve tam olarak sizin atıf yaptığınız konuyu da konuşuyoruz" değerlendirmesini yaptı.

ABD'de Patriot kavgası! Jeffrey 'Gönderin' dedi... ile ilgili etiketler ABD Suriye Patriot Türkiye Pentagon
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.