ABD'de kuraklık alarmı: Milyonlarca kişi eşi görülmemiş kısıtlamalarla karşılaşacak

ABD'nin California eyaletinin güneyinde meydana gelen kuraklık sonrası kırmızı alarm ilan edildi. Bölgede yaşayan ABD'li eşi görülmemiş kısıtlamalarla karşılaşacak. Yetkililer, bölgenin yüzde 95'inden fazlasının şiddetli kuraklık yaşadığını ve yaz aylarına girilmesi ile birlikte durumun daha da kötüleşeceği konusunda uyardı.

ABD'nin California eyaletinde son yıllarda şiddetli kuraklıkla mücadele ediliyor. Durumun iyice kötüleştiği güney ilçelerinde, acil durum ilan edilerek buralarda yaşayanların su kullanımlarına ciddi kısıtlamalar getirildi.

27 milyon Californialıya ve 750 bin dönüm tarım arazisine su sağlayan, Sacramento-San Joaquin'den su çeken "Eyalet Su Projesi" adı verilen bir kanalın akışı azaltıldı. Ayrıca, sakinlerden dış mekan sulaması, çiçek sulama ve arabaya yıkama gibi faaliyetlerini haftada bir gün ile sınırlaması istendi. Kısıtlamaların gelecek Haziran ayında yürürlüğe gireceği belirtildi.

MEVCUT KAYNAKLAR SU TALEBİNİ KARŞILAMIYOR

Yetkililer, azalan su arzını ortaya koyan ve gerekli olmayan kullanımları hedefleyen eylemi özetleyen bir belgede, “Mevcut kuraklığın süresi nedeniyle eyalet, SWP’ye bağımlı bölgedeki normal talepleri mevcut kaynaklarla karşılayamıyor” denildi.

Söz konusu hareket, California'da, yıkıcı derece kuraklığın devam ettiği üçüncü yılına hazırlanırken, su kullanımında büyük azalmayı hedefliyor. Sıcak ve kurak yaz aylarında koşulların daha da kötüleşmesi bekleniyor. ABD kuraklık izleyicisine göre eyaletin yüzde 95'inden fazlası şiddetli kuraklık yaşıyor.

Yetkililer, yüksek sıcaklıklarının koşulları daha da kötüleştirdiğini, kuraklığı teşvik ettiğini ve "sıcaklık, yağış ve akış arasındaki tarihsel ilişkileri değiştirdiğini" söyledi. Bölgenin su işlerinden sorumlu genel müdürü Adel Hagehalil Los Angeles Times'a verdiği demeçte, "Daha önce gördüğümüz hiçbir şeye benzemeyen koşullar görüyoruz. Talepte ciddi bir azalmaya ihtiyacımız var” dedi.

Diğer taraftan, Güney Californalı yetkililer, ilk kez, temel sağlık ve insan güvenliği ihtiyaçlarını karşılamak için “daha ​​önce hiç başvurulmamış bir hükme” dayanarak, eyaletten daha fazla su istedi. Ayrıca, orman yangınlarını önlemek veya bastırmak için ek su hacmi talep edildi. Gerektiğinde bu teslimatlar üzerinde üye kuruluşlar ve itfaiye yetkilileri ile birlikte çalışılacağı aktarıldı.

ABD'de kuraklık alarmı: Milyonlarca kişi eşi görülmemiş kısıtlamalarla karşılaşacak ile ilgili etiketler ABD kuraklık kısıtlama california
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.