ABD'de ırkçılık renk değiştirdi

ABD'de ırkçılığın renk değiştirdiği ortaya çıktı. Ülkede siyahlara yönelik şiddet devam ederken bir yandan da Asya kökenlilere yoğun şiddetin sürdüğü kaydedildi. Atlanta'da çoğunluğu Asyalı kadınların hayatını kaybettiği silahlı saldırı sonrası tartışmalar artarken, sadece geçen yıl 3 bin 800 saldırı gerçekleştiği öğrenildi.

ABD'de özellikle polis şiddetiyle birlikte gündeme gelen siyahlara yönelik ırkçılığın tek değiştirdiği ortaya çıktı. Ülkede bitmeyen ırkçılıktan Asya kökenlilerinde derinden etlendikleri belirtiliyor. Dün Atlanta'da 8 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının Aska kökenlilere yönelik gerçekleşmesi tartışmaları daha da alevlendirdi.

ABD'de ırkçılık renk değiştirdi

ABD'de Asyalı Amerikalılara yönelik ırkçılığa karşı mücadele eden bir grubun yayınladığı raporda ülkede ırkçılığın sadece siyahlara yönelik olmadığını ortaya çıkardı. Söz konusu rapora göre geçen yıl kökenleri Asya ve Pasifik ülkelerine dayanan Amerikalılara yönelik 3 bin 800 saldırı gerçekleşti. Söz konusu rakamın sadece resmi kayıtlara geçen olaylar olduğu ve bu rakamın daha fazla olabileceğinin altı çizildi.

Asyalılara yönelik gerçekleşen saldırıların yüzde 68'inin sözle saldırı ve isim takmak gibi olaylardan oluştuğu öğrenildi. Söz konusu rapora göre geçen yıl yapılan saldırıların yüzde 11'i ise psikolojik şiddet boyutunda gerçekleşti.

ABD'de ırkçılık renk değiştirdi - Resim : 2

"Asyalı Amerikalılara ve Pasifik Adalılara Şiddeti Durudurun" adlı platformun yayınladığı rapora göre en fazla saldırı yüzde 42 ile Çinlilere yapılırken, onları Koreliler, Filipinliler ve Vietnamlılar izledi.

RAPORDAN ÇARPICI ÖRNEK

Asyalı Amerikalılara ırkçılığın boyutlarının ortaya çıktığı raporda çarpıcı bir örnek yer aldı. Raporda bir kişinin alışveriş merkezinde başına gelen bir olayda bir kadının "sen ve senin insanların yüzünden korona bize bulaştı. Bir tekneye bin ve ülkene dön" şeklinde hakaret ettiği belirtildi.

EN ÇOK KADINLARA SALDIRDILAR

ABD'de Asyalı vatandaşlara yönelik şiddete en çok kadınların maruz kaldığı öğrenildi. Kadınlara yönelik saldırılar büyük oranda yolda ve iş yerlerde gerçekleşiyor.

ABD'de ırkçılık renk değiştirdi - Resim : 3

RAPOR ATLANTA SALDIRISINDAN HEMEN SONRA ORTAYA ÇIKTI

Asyalı Amerikalılara yönelik ırkçı saldırıların boyutunun ortaya çıktığı rapor, Atlanta'da çoğunluğu Asyalı kadınların olduğu 8 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı sonrası açıklandı. Atlanta'da masaj salonuna düzenlenen saldırıda 8 kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenlerin büyük bir çoğunluğu ise Asyalı kadınlardan oluşuyordu. Güney Kore yönetimi, hayatını kaybeden 4 kadının kendi vatandaşları olduğunu açıklamıştı.

Olayla ilgili 21 yaşında bir kişi tutuklanırken, şüphelinin bir nefret cinayeti işleyip işlenmediğinin henüz belirlenmediği gelen haberler arasında yer almıştı.

ABD'de ırkçılık renk değiştirdi - Resim : 4

IRKÇILIĞA KARŞI TEPKİLER BÜYÜYOR

Asyalı Amerikalılara yönelik ırkçılığa ünlü isimlerden de tepki geldi. Ünlü oyuncu Gwyneth Paltrow Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Asyalılara yönelik nefretin son bulması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Asyalı-Amerikalı topluma büyük sevgilerimi yolluyorum. Ülkemizi daha iyi hale getiriyorsunuz, sizi seviyoruz."

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)'in paylaştığı bir gönderi

ABD'de ırkçılık renk değiştirdi ile ilgili etiketler ABD Irkçılık Saldırı asyalı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.