Etanol yüklü tren raydan çıktı! Ortalık cehenneme döndü, yüzlerce kişi evlerinden tahliye edildi

ABD'de etanol yüklü tren raydan çıktı. Yanıcı sıvı olan etanolün etrafa yayılması nedeniyle birçok araç alev aldı. Yetkililer yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki evleri tahliye etti.

ABD'nin Minnesota eyaletinde etanol taşıyan bir tren raydan çıktı ve birçok araç alevler içinde kaldı.

YÜZLERCE KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

CNN International, Perşembe sabahı Minnesota'ya bağlı Raymond'da gerçekleşen kazanın ardından çevrede yaşayanların tahliye edildiğini bildiriyor. Yetkililer, kaza bölgesine yaklaşık 800 metre uzaklıkta yaşayanlardan derhal evlerini terk etmesini istedi. Tahliye edilenlerin sayısının yüzlerce olduğu bildiriliyor.

Raydan çıkan trendeki yükler arasında etanolün yanı sıra mısır şurubu gibi ürünler vardı.

Renksiz, ve yanıcı bir sıvı olan etonol, günışığında fark edilmeyen mavi, dumansız bir aleve sahip. Kısaca EtOH olarak da bilinen kimyasal, ayrıca çözücü olarak da kullanılıyor.

CNN, tren yolunun kapandığını ve yeniden ne zaman hizmet vermeye başlayacağının belirsiz olduğunu da aktardı.

Yetkililer, demiryolunun yanı sıra yakınlardaki otoyoldan da araç geçişine izin vermiyor.

Raymond, Minnesota'ya yaklaşık 2 saat uzaklıkta bir şehir.

Etanol yüklü tren raydan çıktı! Ortalık cehenneme döndü, yüzlerce kişi evlerinden tahliye edildi ile ilgili etiketler ABD Tren
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.