ABD'de erken oy kullananlar 90 milyonu aştı

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimine 72 saatten daha az bir süre kaldı. Ancak şimdiden birçok eyalette seçmenlerin büyük kısmı oylarını kullanmış durumda. Erken oy kullanma uygulaması başlatılan kentlerde seçim merkezlerine giderek ya da posta ile tercihini bildirenlerin sayısı 90 milyonu geçmiş durumda. Bu ise bir önceki seçimde oy kullananların yüzde 65,3'üne tekabül ediyor.

ABD'de başkanlık seçimi için erken oylama bilgilerini derleyen internet sitesi "ABD Seçimler Projesi"ne göre, posta ve sandık başında oy kullanma yoluyla şimdiye kadar 90 milyon 55 bin 33 kişi oy kullanmış durumdu. 

Kullanılan erken oyların 2016 başkanlık seçiminde kullanılan toplam oyların yüzde 65,3'üne denk geldiği ifade edildi. 

Koronavirüs nedeniyle posta yoluyla kullanılan oyların sayısı da 57 milyonu geçmiş durumda.

33 milyona yakın kişi de oylarını seçim merkezlerinde kullandı.

California 9 milyon 763 bin, Teksas 9 milyon 669 bin ve Florida 8 milyon 294 binden fazla oyla ülkede erken oylamanın en fazla tercih edildiği eyaletler olarak öne çıktı.

Posta yoluyla oylama için ülke genelinde seçmenlerin 91 milyondan fazla oy pusulası talep ettiği de gelen bilgiler arasında. 

"ABD Seçimler Projesi" sitesinin yöneticisi Florida Üniversitesinden seçim uzmanı Profesör Michael McDonald, daha önce yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle birçok eyalette posta yoluyla veya sandık başında erken oylamaya izin verilmesinin, bu seçimlerde oy kullananların sayısının rekor düzeyde artmasında ana etken olduğunu söylemişti. 

McDonald, erken oylama oranlarına bakarak seçimlerde 150 milyon oy kullanılabileceği tahmininde bulunurken, bunun da seçmenlerin yüzde 65'ine tekabül edeceğine ve 1908'den bu yana yapılan seçimlerdeki en yüksek katılımın beklendiğine işaret etmişti. 

ABD'de erken oy kullananlar 90 milyonu aştı ile ilgili etiketler ABD seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.