ABD'de enflasyon rakamlarının son 39 yılın en yüksek noktasına ulaşması süper ülkeyi tehdit etmeye başladı!

ABD'de dün açıklanan verilere göre yıllık enflasyon yüzde 6,8 ile 1982 yılından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. ABD Başkanı Biden ise 39 yılın zirvesindeki bu enflasyondan salgın ve tedarik zinciri krizini sorumlu tuttu. Biden, "Bu, yoldaki gerçek bir tümsek. Aileleri etkiliyor. Marketlere giriyorsunuz ve aldığınız her şey için daha çok para ödüyorsunuz. Bu, bizim için önemli" dedi.

ABD, merakla beklenen enflasyon rakamlarını dün açıkladı. Buna göre ülkede yıllık enflasyon yüzde 6,8 ile 39 yılın zirvesini gördü.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin ev sahipliğinde yapılan 'Demokrasi Zirvesi'nin kapanış konuşmasının ardından salonda bulunan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"YOLDAKİ GERÇEK BİR TÜMSEK"

ABD'de 1982'den bu yana en yüksek artışı gösteren kasım enflasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Biden, "Bu, yoldaki gerçek bir tümsek. Aileleri etkiliyor. Marketlere giriyorsunuz ve aldığınız her şey için daha çok para ödüyorsunuz. Bu, bizim için önemli" dedi.

 

"KRİZİN ZİRVE NOKTASI"

Biden, enflasyon konusunda, "Şu anki durumun krizin zirve noktası olduğunu düşünüyorum. Birçok insanın düşündüğünden daha kısa bir süre içinde bir değişiklik göreceğinizi düşünüyorum. Ekonomi birçok açıdan iyileşiyor" ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMETİN PARA HARCAMASI ENFLASYONUN NEDENİ DEĞİL"

Hükümet harcamalarının enflasyonu yükselttiği iddialarını da reddeden Biden, "Hükümetin para harcaması enflasyonun nedeni değil. Enflasyonun nedeni gerçekten çok ciddi tedarik zinciri sorunlarımızın olması.

Bu sorun da fiyatlarda önemli artışlara yol açıyor. Tüm bunların temel sebebi ise Kovid-19. Kovid-19 birçok gerekli ürünü üretmemizde ve Pasifik'te yaptığımız ithalatta ciddi etkili oldu" yorumunu yaptı.

ABD'DE ENFLASYON 39 YILIN ZİRVESİNDE

ABD Çalışma Bakanlığı'nın dün açıkladığı verilere göre, TÜFE kasımda aylık yüzde 0.8 artarak beklentilerin üzerine çıkarken yıllık bazda beklentiler dahilinde yüzde 6.8 arttı.

ALTIN DA REKOR KIRDI

ABD enflasyon verisinin 39 yılın zirvesine çıkmasıyla altın fiyatları da rekor kırdı. Verinin açıklanmasından önce önce 1.772 dolardan işlem gören ons altın, 1.786 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Onsdaki yükselişle gram altın 798 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

ABD'de enflasyon rakamlarının son 39 yılın en yüksek noktasına ulaşması süper ülkeyi tehdit etmeye başladı! ile ilgili etiketler ABD enflasyon biden zirve kriz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.