ABD'de enflasyon 39 yılın zirvesinde! Açıklama sonrası gram altın 800 TL'ye yaklaştı...

Piyasalar tarafından merakla beklenen ABD enflasyon verisi açıklandı. Ülkede yıllık enflasyon yüzde 6,8 ile 39 yılın zirvesini gördü. Altın fiyatlarında da büyük öneme sahip olan veriler sonrası gram altın 798 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Altın fiyatlarında belirleyici etkisi olan ABD enflasyon verisi açıklandı. 

Ülkede yıllık enflasyon yüzde 6,8 ile 1982 yılından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. 

GRAM ALTIN TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

ABD enflasyon verisinin 39 yılın zirvesine çıkmasıyla altın fiyatları da rekor kırdı. Verinin açıklanmasından önce önce 1.772 dolardan işlem gören ons altın, 1.786 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Onsdaki yükselişle gram altın 798 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

GRAM ALTIN, ÇEYREK ALTIN SON FİYATLAR

Saat 17.00 itibarıyla gram altın 797 liradan, çeyrek 1.281 liradan, cumhuriyet altını ise 5.324 liradan satılıyor.

 

39 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

ABD'de Kasım ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 artış kaydetti. Söz konusu veri 1982'den bu yana en yüksek artışa işaret etti. Çekirdek enflasyon göstergesi olan gıda ve enerji hariç enflasyon yıllık bazda yüzde 4,9 ile beklentilere paralel gerçekleşti. Aylık çekirdek enflasyon da yüzde 0,5 ile beklentiler doğrultusunda gerçekleşti.

 

ABD'de enflasyon 39 yılın zirvesinde! Açıklama sonrası gram altın 800 TL'ye yaklaştı... ile ilgili etiketler ABD enflasyon altın gram
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.