ABD'de ekonomik kriz! Alarm verildi... Kamu borcu rekor seviyede!

ABD'nin toplam kamu borcu ilk kez 31 trilyon doları aştı. ABD Kongresi Bütçe Ofisi'nin Temmuz 2022'de yayımlanan raporunda, ülkenin artan borç yükünün büyümeyi yavaşlatabileceği ve kriz riskini yükseltebileceği uyarısı yapılmıştı.

ABD Hazine Bakanlığının verilerine göre, ülkenin borcu 31,1 trilyon dolara ulaştı.

Söz konusu borç tutarı endişe kaynağı olurken, ekonomistler, artan faiz oranlarının, ülkenin büyüyen borç sorunlarını şiddetlendirebileceğini belirtti.

ABD Kongresi Bütçe Ofisi (CBO), bu yılın başında yayımladığı bir raporda, ülkenin artan borç yükü konusunda uyarıda bulunmuştu.

 

EKONOMİK BÜYÜMEYİ YAVAŞLATABİLİR

CBO'nun temmuz ayında yayımladığı Uzun Vadeli Bütçe Görünümü Raporu'nda da artan borcun ekonomik büyümeyi yavaşlatabileceği, ülkenin faiz ödemelerini artırabileceği, mali kriz riskini yükseltebileceği ve yasa koyucuların politika seçimlerinde kendilerini daha kısıtlı hissetmelerine neden olabileceği vurgulanmıştı.

 

ABD'de ekonomik kriz! Alarm verildi... Kamu borcu rekor seviyede! ile ilgili etiketler ABD borç faiz kriz kamu borcu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.