ABD’de bir kişi daha polis şiddetine maruz kaldı: Aracında hamburger yiyen genç vuruldu

ABD’de polis memuru James Brennand, aracında hamburger yiyen 17 yaşındaki Erik Cantu'yu silahla vurdu. Cantu, olayın ardından hastaneye kaldırıldı.

Gün geçmiyorki ABD'de polis şiddeti yaşanmasın. ABD yine polis şiddeti ile gündeme gelerek dünya basınında çok konuşuldu.

ABD'de Teksas'ın San Antonio kentinde polis memuru James Brennand, 17 yaşındaki Erik Cantu'yu bir fast food restoranının otoparkında yemek yediği sırada aracındayken vurdu.

ABD’de bir kişi daha polis şiddetine maruz kaldı: Aracında hamburger yiyen genç vuruldu

POLİS, DEFALARCA ATEŞ EDEREK GENCİ VURDU

Polis kamerasına yansıyan o anlarda; 17 yaşındaki gencin aracında yemek yerken polis Brennand'ın kapıyı açtığı, o sırada elinde hamburger olan Cantu'nun panik olduğu ve aracını hareket ettirmeye çalıştığı görülüyor. Bunun üzerine polis genci ateş ederek defalarca vuruyor.

Yetkili Alyssa Campos yaptığı açıklamada, San Antonio Memuru James Brennand'ın 17 yaşındaki Erik Cantu'yu vurduktan sonra görevden alındığını açıkladı. Campos, Brennand'ın bir gün önce kendisinden kaçan Cantu'yu arabanın içinde gördüğünü ve konudan alakasız bir tepki verdiğini söyledi.

Campos, bir yıldan daha az bir süredir görevde olan Brennand'ın araca yaklaştıktan sonra eğitim ve polis prosedürlerini ihlal ettiğini de sözlerine ekledi.

Polis Şefi William McManus ise konuya ilişkin "O polisin o geceki davranışlarını savunmak için söyleyebileceğim hiçbir şey yok. Sanırım öncesinde bir şeyler olmuş ancak bu, vurulmayı kesinlikle haklı çıkarmaz" dedi.

GENÇ, HASTANEYE KALDIRILDI

Vurulan Cantu stabil durumda hastaneye kaldırıldı. Cantu aynı zamanda polisten kaçmak ve ağır saldırı ile suçlansa da Bexar İlçe Bölge Savcısı Joe Gonzales, Brennand ve Cantu için resmi suçlamalarda bulunup bulunmama konusunda herhangi bir karar verilmediğini söyledi.

ABD’de bir kişi daha polis şiddetine maruz kaldı: Aracında hamburger yiyen genç vuruldu ile ilgili etiketler ABD polis şiddeti
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.