ABD'de beyaz olmayan insanlar hava kirliliğine daha fazla maruz kalıyor!

ABD'de yapılan bir araştırma, beyaz olmayan insanların hava kirliğinin her türüne daha fazla maruz kaldığını ortaya koydu.

The Guardian'da yer alan habere göre, Environmental Health Perspectives (Çevre Sağlığı Perspektifleri) adlı hakemli dergide yayımlanan çalışmada, ABD'de hava kirliliğine maruz kalma seviyesinin cilt rengine bağlı değişim gösterdiğine işaret edildi.

BEYAZ OLMAYANLAR HAVA KİRLİĞİNE DAHA ÇOK MARUZ KALIYOR

Washington Üniversitesi (UW) öncülüğünde uluslararası bir araştırma ekibi tarafından yapılan çalışmada, son yıllarda ABD'de hava kirliliğinin azaltılmasında büyük ilerleme kaydedilse de beyaz olmayan insanların hava kirliliğinin her türüne daha fazla maruz kaldığı aktarıldı.

Beyaz olmayanların daha dezavantajlı bölgelerde yaşaması nedeniyle kirli havayı daha fazla soluduğu aktarılan çalışmada, siyahi ve beyaz olmayan toplulukların aşırı miktarda endüstri ve otoyol kaynaklı hava kirliliğine maruz kaldığı kaydedildi.

"DAHA FAZLA DEĞİŞİKLİĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Güney Los Angeles sakini Iretha Warmsley isimli siyahi kadın, Los Angeles'ta hava kirliliğine neden olan bazı fabrikaların kapatılması gibi bazı iyileştirmeler olduğunu aktararak, "Ama yine de çok fazla değişikliğe ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

1990 ila 2010 arasındaki değişikliklere odaklanan çalışmada, ABD'nin 1970'ten bu yana hava kirliliğini azaltma konusunda kazanımlar elde ettiği belirtilirken ancak hava kirliliğine maruz kalma konusunda farklı ırklar arasındaki farkın kapanmadığı vurgulandı.

ABD'de her yıl hava kirliliği nedeniyle yaklaşık 100 bin kişi hayatını kaybediyor.

 
ABD'de beyaz olmayan insanlar hava kirliliğine daha fazla maruz kalıyor! ile ilgili etiketler ABD araştırma hava kirliliği
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.