ABD'de banka iflas krizleri büyüyor! İki yıl içerisinde çok sayıda banka batacak

Man Group hedge fonu CEO'su Luke Ellis, Londra'daki Bloomberg konferansında açıklamalarda bulundu. ABD'de Silikon Vadisi Bankası'nın iflasının yol açtığı bankacılık krizinin henüz sona ermediğini dile getiren Ellis, bir iki yıl içerisinde çok sayıda bankanın batacağını söyledi. İşte detaylar..

Man Group hedge fonu CEO'su Luke Ellis, Silikon Vadisi Bankası'nın iflasının yol açtığı bankacılık krizinin henüz sona ermediğini ve iki yıl içinde daha fazla bankanın iflas edeceğini belirtti.

ABD'de banka iflas krizleri büyüyor! İki yıl içerisinde çok sayıda banka batacak

Londra'daki Bloomberg konferansında açıklamalarda bulunan Ellis, sektördeki krizin bitip bitmediği sorusu üzerine krizin bitmediğini düşündüğünü belirtti.

Likidite sorunu yaşayan İsviçreli Credit Suisse'in geçen hafta sonu rakibi UBS tarafından satın alınması piyasaları biraz rahatlatmıştı.

Ellis, "12 ila 24 ay içinde çok daha fazla bankanın iflas edeceğini düşünüyorum" dedi ve ABD'deki daha küçük ve bölgesel bankaların ve İngiltere'deki rakip bankaların risk altında olabileceğini düşündüğünü de ifade etti.

 

ABD'de banka iflas krizleri büyüyor! İki yıl içerisinde çok sayıda banka batacak ile ilgili etiketler ekonomi ABD Silikon Vadisi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.