ABD'de 2019'daki toplu katliamlarda 211 kişi öldü

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 2019 yılında gerçekleşen 41 toplu katliamda ölen 210'u aşkın kişinin, 1970'lerden beri bu alanda kayıtlara geçen en yüksek rakam olduğu belirtildi. Bu toplu katliamlardan 33'ünün ise tabanca ve otomatik tüfeklerle yapıldığı kaydedildi.

Euronews'in geçtiği habere göre, ABD Kuzeydoğu Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre toplu ölüm vakalarının çoğunda katilin kurbanları tanıdığı ve aile içi tartışma sonucu meydana geldiği belirtilirken, uyuşturucu çeteleri ve iş yerlerinde anlaşmazlık yaşayan kişilerin meslektaşlarına yaptığı saldırıların da oldukça fazla olduğu belirtildi.

Bu bağlamda aile fertleri ya da akrabaların toplu şekilde öldürüldüğü 18 ayrı vaka yaşandı. Bunlardan altısında, ateşli silahlar yerine balta ve bıçak gibi kesici aletler kullanıldı. Çoğu katliam sonrasındaysa faillerin kim olduğu bulunamadı.

Araştırmada aynı anda 3 ya da 4'ün üzerinde ölüm yaşanırsa "katliam" olarak kabul edildi. Buna göre Teksas, Dayton ve Virginia Beach'te yaşanan toplu katliamlar kamu alanlarında olduğu için halk tarafından bilinirken, çoğu durumda toplu katliamların medyada yeterince yer almadığı ve bu sebeple de geri planda kaldığı kaydedildi.

ABD tarihindeki en büyük toplu katliamsa 1 Ekim 2017 yılında yaşandı. Las Vegas'ta Stephen Paddock adındaki 64 yaşında bir adam kaldığı Mandalay Bay Hotel'inin çatısından konser alanına açtığı ateş sonucu 58 kişiyi öldürmüş, 422 kişiyi de yaralamıştı.

ABD'de 2019'daki toplu katliamlarda 211 kişi öldü ile ilgili etiketler ABD 2019 katliam
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.