ABD ve Rus uçakları yine karşı karşıya

ABD ve rus uçakları bu kez Uzak Doğu'da karşı karşıya geldi. ABD’ye ait B-1B Lancer tipi keşif uçağına Rusya'ya ait MİG-31 tipi savaş uçağı ile önleme yapıldı. Geçtiğimiz gün de ABD bombardıman uçağına Rus savaş uçakları tarafından Karadeniz üzerinde önleme yapılmıştı.

Rusya ile Japonya arasında tartışma konusu olan Kuril Adaları çevresinde ABD’ye ait keşif uçağı uçuş gerçekleştirince Rus MİG-31 tipi savaş uçağı tarafından önleme yapıldı.

Rusya ile ABD arasında zaman, zaman Baltık Denizi ve Karadeniz üzerinde yaşanan uçuş gerginliği bu kez Uzak Doğu’ya taşındı. Sovyetler Birliği ile Japonya arasında Kuril Adaları ile ilgili tartışma devam ederken Japonya, adaların kendilerine iade edilmesini istiyor.

İki ülke arasında adalar ile ilgili görüşmeler halen devam ederken, gün içinde ABD’ye ait B-1B Lancer tipi stratejik bombardıman ve keşif uçağı Kuril Adaları çevresinde keşif uçuşu yaptı. Bunun üzerine Rusya’ya ait MİG-31 tipi savaş uçağı, ABD’ye ait uçağa yaklaşarak kendi sınırlarına yaklaşmasını önledi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD’ye ait uçağın sınır ihlali gerçekleştirdiği ve uluslararası hukuka uygun olarak müdahalenin gerçekleştiği duyuruldu.

ABD ve Rus uçakları yine karşı karşıya ile ilgili etiketler Rusya ABD uçak önleme
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.