ABD uzay gücü kuruyor! Mike Pence tarihi açıkladı

Bilim kurgu filmlerinin olmazsa olmazlarındandır uzayda yaşanan savaşlar. Star Wars, Uzay Yolu, Star Gate artık gerçek oluyor. ABD Başkan Yardımcsı Mike Pence, 2020 yılında uzay gücü kuracaklarını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Mayıs ayında, “Uzayda sadece Amerikan varlığının olması yetmez. Uzayda Amerikan hakimiyeti de olmalı” sözleriyle açıkladığı uzay gücü projesi, yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Konuyla ilgili Pentagon’da bir açıklama yapan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, “Silahlı kuvvetler tarihinin bir sonraki bölümünü yazmak için harekete geçiyoruz. Amerika Birleşik Devletleri Uzay Gücü’nü kurmak için doğru zaman geldi.” dedi.

Pence, Savunma Bakanlığı'nın 2020 yılında Uzay Kuvvetleri Federal Dairesi kurulması planını ortaya koyan bir rapor yayınladığını söyledi. Söz konusu daire, atanacak Uzay Savunma Bakan Yardımcısı tarafından yönetilecek.

"BARIŞ SADECE GÜÇTEN GELİR"

Çin’in 2007 yılında eski bir uyduyu vurmak için uzaya füze gönderdiğine vurgu yapan Pence, “Bizim düşmanlarımız uzayı zaten bir savaş alanına dönüştürdüler. Barış sadece güçten gelir ve Amerika Birleşik Devletleri kuracağı Uzay Gücü ile ne kadar güçlü olduğunu kanıtlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, uzay gücü projesinin uygulamaya konulabilmesi için önce ABD Kongresi'nin onayından geçmesi gerekiyor. Washington yönetimi ve Pentagon, Kongre’nin 70 yıl sonra ilk kez yeni bir askeri şube oluşturulması için onay vermesini istiyor.

Pence, Uzay Gücü’nün sıfırdan inşa edilmeyeceğini kaydetti. Silahlı kuvvetlerin yeni kolu, ABD Hava Kuvvetleri’nin kaynaklarını kullanacak, ancak bazı çevreler bu durumun mevcut askeri şubeleri zayıflatacağını düşünüyor.

Trump’ın bir sonraki bütçe teklifinin Uzay Gücü için fon sağlamayı içerdiğini belirten Pence, önümüzdeki beş yıl içinde uzay güvenliği teknolojilerine 8 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını söyledi.

ABD uzay gücü kuruyor! Mike Pence tarihi açıkladı ile ilgili etiketler ABD uzay gücü mike pence
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.