ABD uçakları İsrail'e destek uçuşlarını İncirlik Hava Üssü'nden mi yapıyor? İşte olayın gerçek yüzü...

"ABD uçakları İsrail'e destek uçuşlarını İncirlik Hava Üssü'nden yapıyor." iddiasının doğru olmadığı ortaya çıktı. ABD'nin B-1B bombardıman uçaklarının sıcak yakıt ikmali için 31 Ekim Salı günü İncirlik Hava Üssü'ne geldiğini belirten DMM'den yapılan açıklamada "Uçakların İncirlik Üssü'nden yakıt ikmali yapmasının, bölgedeki çatışmalarla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." denildi. 

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ABD uçakları İsrail'e destek uçuşlarını İncirlik Hava Üssü'nden yapıyor iddiasının doğru olmadığını ve işin gerçek yüzünü açıkladı. 

ABD'nin B-1B bombardıman uçaklarının sıcak yakıt ikmali için 31 Ekim Salı günü İncirlik Hava Üssü'ne geldiğini belirten DMM'den yapılan açıklamada "Uçakların İncirlik Üssü'nden yakıt ikmali yapmasının, bölgedeki çatışmalarla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." denildi. 

İşte DMM'den yapılan açıklama:

"ABD Hava Kuvvetlerinin 9. Seferi Bombardıman Filosuna görevlendirilen B-1B bombardıman uçakları, uzun süredir planlanan bombardıman görev gücü eğitim misyonu kapsamında sıcak yakıt ikmali için 31 Ekim Salı günü İncirlik Hava Üssü'ne gelmiştir.

B-1B bombardıman uçakları ile Türk KC-135R Asena tankerleri ve F-16'ları önceden planlanmış eğitim görevleri için Müşterek Nihai Saldırı Kontrolcüsü (JTAC) prosedürlerini ve yakın hava desteği eğitim misyonlarını uygulamışlardır.

ABD Hava Kuvvetleri 9. EBS Komutanı Yarbay Stillwell, yakıt ikmaliyle ilgili açıklamasında, "Türk Hava Kuvvetleri ortaklarımızla yaptığımız ekip çalışması, NATO havacılarının müşterek çalışmasını ve profesyonelliğini ortaya koydu." ifadelerini kullanmıştır.

Uçakların İncirlik Üssü'nden yakıt ikmali yapmasının, bölgedeki çatışmalarla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır."

ABD uçakları İsrail'e destek uçuşlarını İncirlik Hava Üssü'nden mi yapıyor? İşte olayın gerçek yüzü...

 

 

ABD uçakları İsrail'e destek uçuşlarını İncirlik Hava Üssü'nden mi yapıyor? İşte olayın gerçek yüzü... ile ilgili etiketler ABD İsrail İncirlik
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.