ABD, Türkiye'ye "patlamayan bomba" mı satıyor? İşte birinci ağızdan yanıtı...

Sözcü gazetesi bugün, "ABD, Türkiye'ye patlamayan bomba satıyor" iddiasını gündeme getirdi. SuperHaber konuyu araştırdı ve uzmanına sordu: TSK envanterine sahte bomba girmesi mümkün mü?

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'den Türkiye'ye yönelik terör tehdidini bertaraf etmek üzere Afrin'e askeri hareket düzenlemeye hazırlanıyor.

Operasyona geri sayım sürerken Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ten büyük yankı uyandıran bir iddia geldi.

Güneydoğu'da Jandarma Bölge Komutanlığı'nda önemli bir görevde bulunan bir komutanın açıklamalarını köşesine taşıyan Saygı Öztürk, ABD'nin Türkiye'ye "patlamayan bomba" sattığı iddiasını gündeme getirdi.

frkgreerhh

Öztürk, yazısında ismini saklı tuttuğu söz konusu komutanın şu sözlerine yer verdi;

"Maalesef uçaklarımızın attığı bombalar sahte… Son bir ayda, Van, Şırnak, Bitlis bölgesinde çok net iki olay var. 7 kişilik terörist guruba üç bomba atılıyor, 25-30 metre yakınlarına düşmesine rağmen bir terörist yaralı kurtuluyor. Diğer olayda uçak bombası, ağaç altında oturan iki teröristin 8 metre dibine düşüyor ancak bunlar da hiçbir şey olmamış gibi kalkıp gidiyor. Bu nasıl bir iş? Normalde tek bomba 300 metre mesafede ne varsa öldürür. Bombaları üreten de ABD firmasıdır.

Ordumuz, içleri boş uçak bombalarıyla bilinçli ve kasıtlı olarak bir savaşa doğru sürükleniyor. Bu plan, Mehmetçik için bir katliam planıdır."

"PATLAMAYAN BOMBANIN" ENVANTERE GİRMESİ MÜMKÜN MÜ?

Bu ciddi iddialar üzerine, SuperHaber konunun uzmanı olan askeri bir yetkili ile görüştü.

SuperHaber'in askeri kaynaktan aldığı bilgilere göre, Saygı Öztürk'ün yazısında öne sürüldüğü gibi TSK'ya "patlamayan/sahte bomba" satılması mümkün değil.

Çünkü, mühimmatın kontrol edilmeden satın alıması söz konusu değil. Satın alınan her mühimmat TSK bünyesinde bulunan ilgili birimlerce teste tabi tutuluyor.

Haberde geçen, "Üç bomba atılıyor, 25-30 metre yakınlarına düşmesine rağmen bir terörist yaralı kurtuluyor. Uçak bombası, iki teröristin 8 metre dibine düşüyor ancak bunlar da hiçbir şey olmamış gibi kalkıp gidiyor." şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten askeri kaynak şu açıklamalarda bulundu;

"Bomba yanına düştükten sonra "yürüyüp gidiyor" denilen teröristler 3-5 dakika sonra iç kanama nedeniyle etkisiz hale getiriliyor.

Bomba, hedefi sadece "yakmayla" etkisiz hale getirmiyor, hedefler "yüksek blast" (yüksek basınçlı hava dalgası)'tan dolayı da etkisiz hale geliyor..."

"Fire hesabı"nın ticarette dahi var olduğuna dikkat çeken askeri kaynak, "Elbette patlamayan mühimmat olabilir. Hava Kuvvetleri'nde üslerde o yüzden sürveyanlar vardır. Görevleri de patlamayan mühimmatı imha etmektir." diye konuştu. / SuperHaber Özel

ABD, Türkiye'ye "patlamayan bomba" mı satıyor? İşte birinci ağızdan yanıtı... ile ilgili etiketler ABD bomba PKK
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.