Serdar Turgut: ABD, Türk askeri ile karşılaşmaktan çekiniyor!

ABD'den sürpriz üstüne sürpriz adım geliyor. Dün gece Türkiye'ye Patriot satışına onay veren ABD'den akşam saatlerinde Suriye'den çekileceklerine ilişkin haberler geldi. Trump'ın son "Bulunma sebebimiz DEAŞ'tı. DEAŞ'ı yendik" sözleri ile çekilme sinyalinin güçlenmesine neden oldu. Peki, ABD'deki gerçek aslında ne? HaberTürk yazası Serdar Turgut "Çekilme" açıklamalarına temkinli yaklaşıyor. Jeffrey'in bölgedeki temaslarına işaret ediyor ve "ABD, Türk askeri ile karşılaşmaktan çekiniyor" diyor...

ABD Suriye'den askerlerini çekecek mi? Washington'dan gelen sinyaller o yönde. Washington'da bulunan Habertürk yazarı Serdar Turgut, bu çekilme iddia ve söylemlerine karşı temkinli. Gerekçesini işe şu sözlerle açıklıyor:

"Bu süreç uzun süredir var. Tek bir Amerika yok karşımızda. Washington'da birbirinden ayrı gruplar var. Aralarında çok sert tartışıyorlar bu konuyu. Çekilmesini isteyenler var bir de İran'a karşı son derece şahin olan ve İran milislerinin Suriye'deki etkinliğine karşı İsrail Suudi Arabistan bağlantılı olan çok şahin bir grup var. Bunlar Beyaz Sarayı içinde de var. Pentagon içinde de var. Onlar bu çekilmeye karşılar. DEAŞ meselesi olsaydı zaten Trump'ın 2 ay önce ağzından kaçırmıştı "Çekileceğiz" diye. Washington'daki o grup tarafından uyarıldı. Çekilecek olsalardı o zaman çekilmeleri gerekiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dediği gibi DEAŞ yok artık. O zaten bir gerekçeydi. Gerekçeler de sürekli değişiyor yıllardır orada varlığını sürdürmek için. Şimdi hemen böyle bir çekilmenin olacağını düşünmüyorum."

Turgut geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye de gelen ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in bölgedeki temaslarına işaret ediyor ve yönetim içindeki etkinliğine şu sözlerle vurgu yapıyor:

"İran'a karşı olan grup içerisinde en etkili olan ismin James Jeffrey olduğunu unutmayalım. O Türkiye'yi en iyi tanıyan, en iyi bilen, Ankara'da ve Irak'ta elçi olarak bulunmuş bir kişi. Onun yönetim içinde etkinliği var. Bundan bir sonuç çıkarmamız mümkün. İdlib'de ne yapılırsa yakından izliyor. Türkiye'nin gayretlerini takdir ediyor. Bunun bir model olabileceğini değerlendiriyor. Türkiye olmadan Suriye'de siyasi bir çözüm olamayacağı fikrine sahip. ABD'nin bölgedeki koordinasyonunu sürdürmesini istiyor. Eğer bu olmazsa herşeyi Rusya ve Türkiye'ye bırakacaklarını düşünüyor."

Pentagon'dan gelen son açıklamaları yumuşama sinyali olarak gördüğünü ifade eden Turgut,  "Türk askeri ile karşı karşıya gelmekten çekiniyorlar. ABD bir süredir karşımıza başka bir ile öneri ile çıkıyor. Uzun zamandır Kuzey Irak modeli diye bir modeli öneriyorlar. Bunun Suriye'de de olabileceğine yönelik bir düşünceleri var. Bununla ilgili Rusya ile de anlaşıldığı belirtiliyor." diyor.. 

Serdar Turgut: ABD, Türk askeri ile karşılaşmaktan çekiniyor! ile ilgili etiketler ABD Suriye Serdar Turgut james jeffrey
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.