ABD talimatnamesi ile geliştirilen silah: Zagros ve mutasyonu...

Güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar, keskin nişancı tüfeği olarak bilinen Zagros'un nasıl olup da teröristlerin en önemli silahı haline geldiğini, nerede nasıl üretildiğini, ABD'nin talimatnamesi ile ilişkisini ve Afrin'de ele geçirilenlerle daha önce Türkiye'de teröristlerin üzerinde bulunan Zagroslar arasındaki farkları irdeledi.

İşte Abdullah Ağar'ın teröristlerin keskin nişancı tüfeği Zagroslar hakkındaki yazısı...

"Afrin karasalında YPG/PKK'dan ele geçen"
ZAGROS keskin nişancı tüfekleri ve mutasyonu:

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin dağlarında mücadele eden Mehmetçikler, çatışma alanlarının kıyısında-köşesinde ve gizlisinde konumlanan ve açıkçası ele geçirilmesi/etkisiz hale getirilmesi en zor olan bazı YPG/PKK'lı keskin nişancı teröristleri etkisiz hale getirmiş, onlardan ele geçirdiği Zagros keskin nişancı tüfeklerini de ÖSO'ya vererek "dost etkiye" dahil etmişti.
Ele geçirilen yeni nesil bu Zagrosların oldukça gelişmiş olduğu görülüyor:
Tam anlamıyla, gelişmiş, dönüşmüş, mutasyona uğramışlar.

zagros3

Öncelikle şunu söylemek gerekiyor:
ZAGROS keskin nişancı terörist tüfeğinin YPG/PKK tarafından imaline olanak sağlayan teknik talimname ABD menşeili bir yayın. Yıllar önce Paladin Press tarafından hizmete (!) sunuldu. Zagros'un ilk orijinalleri de Suriye ve Irak'taki atölyelerde bu teknik talimname üzerinden yapıldı. Kitap, tam anlamıyla teknik bir talimname. Talimnameyi elde eden, iyi birkaç usta-mühendis ve malzemeyle, Zagros'u torna tesviyede rahatlıkla imal eder.
Zaten öyle de oldu.

zagros4
Zagros'un bu teknik talimnamesi diğer bütün "Teknik" "Taktik" ve "Doktrin kitaplarıyla (Terörist talimnameleriyle) birlikte Dünyadaki bütün teröristlerin rahatça ulaşılabilmeleri için internet üzerinden satışa sunuldu. Tabii 70 USD gibi Hediyeler(!) mukabilinde.
Teröristlerin kullandığı bu teknik taktik doktrin ve felsefe kitaplarının nere menşeili olduğunu, kimler tarafından hazırlatıldığını ve hizmete sunulduğunu söylemeye elbet gerek yok.
Şimdi reklamı olmasın, başka birilerinin aklına da karpuz kabuğu düşmesin diye bunlara ait görsellerini kullanmadım, ama gerektiğinde onları da ifade ederim.

zagros5

Sonra birden;
Merdiven altı imalathanelerde imal edilmeye başlayan ZAGROS keskin nişancı tüfekleri değişmeye başladı.
Artık 'geliştirilmiş, modifiye edilmiş, mutasyona uğramış' 'GÖRÜNEN' bu son versiyonlarında:
1- Namlu Ağız Freni (diğer adıyla Alev Gizleyeni) ABD menşeili M82 Barret 50 cal'den alınmış.
2- Dipçik Nemesis Valkyrie, elbette o da ABD menşeili ve geri tepmesi minimuma indirecek şekilde geliştirilmiş.
3- Dürbün ABD Navy Seal tarafından kullanılan Swaroski. (Elbette Navy Seal de kabul etmeyecek, 'Parayı bastıran sahip olabiliyor' diyecek.)
4- Önceki Zagros modelleri merdiven altı torna imaliydi. Bu model büyük olasılıkla özel CNC tezgahlarında mikron seviyesinde hassasiyetle yapılmış.
5- Resimden görme şansımız yok, ama eminim mekanizma da ciddi bir evrim geçirmiştir.
6- Ayrıca ilk Zagros kullanıcıları çok acemiydi. Şimdikiler ise ciddi bir Sniper (Keskin nişancı) eğitimi almış.

Tabii bütün bunlar dost ve müttefik (!) desteği olmadan mümkün değil!

ABD talimatnamesi ile geliştirilen silah: Zagros ve mutasyonu... ile ilgili etiketler ABD terörist Keskin nişancı TSK Afrin Abdullah Ağar zagros talimatname mutasyon yeni nesil
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.