ABD: Talibanla görüşmemiz 'samimi, profesyonel ve olumluydu'!

ABD yetkilileri, unsurları Afganistan'dan çekildiğinden beri ilk kez Katar'ın başkenti Doha'da Taliban temsilcileriyle yüz yüze görüştü. ABD, görüşmeyi ' samimi, profesyonel ve olumlu' buldu. DAEŞ-H'ye karşı Taliban ile ortaklık yapabileceklerinin sinyalini verdi. Afganistan'daki ABD vatandaşlarının ülkeyi terk etmesine izin verilmesini istedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD heyetinin Katar'ın başkenti Doha'daki Taliban temsilcileriyle yaptığı görüşmelerinin samimi, profesyonel ve olumlu geçtiğini söyledi.

ABD heyeti, ülkenin Afganistan'dan tamamen çekilmesinden sonra Taliban ile Katar'da ilk kez yüz yüze görüştü.

ABD: TALİBAN'LA GÖRÜŞME, SAMİMİ, PROFESYONEL VE OLUMLUYDU

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan, Price, "ABD heyetinin Doha'daki Taliban temsilcileriyle yaptığı görüşmeler samimi, profesyonel ve olumlu geçti." dedi.

Toplantıyı "iş toplantısı" olarak niteleyen Price, Amerikalı heyetin, Taliban'ı sözlerine göre değil, yalnızca saldırılara göre değerlendirileceğini açıkça ifade ettiğini kaydetti.

'AFGANİSTAN'DAKİ AMERİKAN VATANDAŞLARININ AYRILMASINA İZİN VERİN'

Price, görüşmede aynı zamanda, Afganistan'daki terör tehdidi, Amerikan vatandaşları, ABD'ye destek vermiş Afganların ve yabancıların ülkeden ayrılmasına izin verilmesinin de ele alındığını dile getirdi.

DAEŞ-H'YE KARŞI TALİBAN - ABD ORTAKLIĞI OLABİLİR

Toplantıda ABD istihbaratından da üst düzey yetkililerin bulunduğunu belirten Price, Taliban'ın ABD ile DAEŞ-H konusunda iş birliği yapıp yapmayacağı sorularını geçiştirdi.

Sözcü, "Burada ortak bir menfaat var. DAEŞ-H, ABD ve ortaklarına olduğu kadar Taliban için de bir tehdit." değerlendirmesinde bulundu.

ABD: Talibanla görüşmemiz 'samimi, profesyonel ve olumluydu'! ile ilgili etiketler ABD Taliban DEAŞ Katar DAEŞ IŞİD afgansitan doha
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.