ABD Suriye'yi vurdu dolar fırladı!

ABD'nin Suriye hamlesi dolar fiyatlarını fırlattı. ADB'nin sabaha karşı Suriye üslerini vurmasından sonra piyasalarda doların durumu ne olacak? Ajansların son dakika haberi olarak geçtiği Suriye'nin vurulması haberinden sonra gözler dolara çevrildi. Dolar fiyatları ne durumda merak edenler için derledik.

ABD bu sabah Suriye'nin askeri üstlerini vurdu. ABD'nin Suriye'yi vurması son dakika haberleri olarak ajanslardan geçerken bu hamle sonrası dolar fiyatları fırladı. ABD'nin Suriye üzerine başlattığı operasyonun yankıları piyasalara da yansıdı. ABD’nin Suriye’ye saldırısının ardından dolar 3.73 lirayı, euro 3.98 lirayı aştı.

dolar_fiyatA

Sabaha karşı ajanslar son dakika haberleri olarak ABD'nin kimyasal silah kullanan Suriye'nin askeri üstlerini vurduğunu geçti. Bu haberlerden sonra piyasalar açılmadan dolar fiyatları fırladı.:lerleyen saatlerde bu durum piyasalara nasıl yansıyacak. Dolar ne kadar olacak? ABD’nin Suriye’ye saldırısının ardından dolar 3.73 lirayı, euro 3.98 lirayı aştı. Dolar kuru saat 08.29 itibarıyla 3.7325 seviyesinden işlem görüyor.

Gelişmekte olan piyasalarda artan satış eğilimin yanı sıra Fed'in mart ayı tutanaklarını açıklaması sonrasında dün 3,72'ye çıkarak 3 haftanın zirvesini gören dolar ABD'nin Suriye'yi vurmasının üzerine 3,74 seviyesini de aştı. Dolar kuru saat 08.29 itibarıyla 3.7325 seviyesinden işlem görüyor.

Güne 3.71 seviyelerinde başlayan ve bu civarda dalgalanan kur, ABD'nin Esad rejimi hedeflerine 50'den fazla Tomahawk füzesi ile saldırmasının ardından 3.74 seviyesinin üzerini gördü.

Dün 3,98'nin üzerine çıkan euro ise şu sıralarda 3,9733'le sabit kaldı.

PETROL FİYATLARI DA YÜKSELDİ

Petrol fiyatları, ABD'nin Suriye rejimine düzenlediği füze saldırısının küresel finans piyasalarında dalgalanma yaratması ile birlikte yükseldi.

3.7250-3.7300 SEVİYESİ KRİTİK

Stratejist Gizmen Nalbantlı: "Sabah saatlerinde Pentagon, Suriye rejimine Şayrat Hava Üssü'ne 59 Tomahawk füzesi fırlattıklarını açıkladı. Ortadoğu’dan gelen haberler sonrası kurda 3.75 seviyesine kadar yükseliş görüldü.
Saldırı sonrası açıklama yapan Rus haber ajansı, Suriye hava üssünün ciddi hasar aldığı ve tüm uçakların kullanılamaz hale geldiği belirtti. Saldırı sonrası Kremlin, Bu saldırının egemen bir devletin uluslararası haklarının ihlali olduğunu belirtti. Numan Kurtulmuş ise saldırıyı olumlu karşıladıklarını ve bölgenin güvenli ilan edilmesi için BM'nin katkı sağlaması gerekiğini ifade etti.

Kurdaki hareketin dışında altın ve petrol fiyatlarında da yükseliş görüldü. Gram altın hem ons hem de kurdaki yükseliş ile birlikte rekor tazelerken, petrol fiyatları yüzde 1 yükseldi. Kurda ise ilk tepki sonrası 3.73 bölgesindeki hareket devam ediyor. FED’in bilançosunu küçültme beklentisi küresel piyasalarda doların güçlenmesini sağlarken içeride referandum ve bugün yaşanan saldırı sonrası jeopolitik risklerin artması kurdaki hareketi devam ettirebilir. 3.7250-3.7300 bölgesi kritik. Bu bölgenin üzerinde haftayı kapatmamız durumunda önümüzdeki hafta 3.7820-3.80 bölgesinin görülebilir."

ABD Suriye'yi vurdu dolar fırladı! ile ilgili etiketler ABD Suriye Son dakika Dolar dolar fiyatları vurdu
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.