ABD SİHA'sı kritik Dniro şehrine odaklandı! Doğusuna ise uçamadı!

SuperHaber, Ukrayna'nın hava sahasında şu anda uçmakta olan ABD'ye ait bir Global Hawk SİHA'sının radar verilerini tespit etti. Geriye doğru takip edildiğinde, SİHA'nın İtalya'dan kalktığı ve Türk hava sahasına girmeden Ukrayna'ya ulaştığı görülüyor. Luhansk ve Donetsk'in önüne kadar gidip geri dönen ve kritik Dniro şehrinden daha doğuya geçmeyen ABD SİHA'sı, şu sıralarda Kiev'in güneyinde uçuşunu sürdürüyor.

Ukrayna Rusya sınırında eller tetikte beklenirken yaşanan havan topu saldırıları, sabotajlar, suikastler ve patlamalar sinirleri iyice germişti. 

SuperHaber, Ukrayna semalarında şu anda uçmakta olan ABD'ye ait bir Global Hawk SİHA'sının radar izini fark etti. 

ABD SİHA'sı kritik Dniro şehrine odaklandı! Doğusuna ise uçamadı!

ABD SİHA'sı kritik Dniro şehrine odaklandı! Doğusuna ise uçamadı! - Resim : 2

Sicilya'daki bir hava üssünden kalktığı görülen SİHA, Türkiye'nin hava sahasına girmemeye adeta özen gösterircesine Yunanistan ve Bulgaristan üzerinden geçerek Romanya'nın ardından Ukrayna hava sahasına giriş yapmış. 

ABD SİHA'sı kritik Dniro şehrine odaklandı! Doğusuna ise uçamadı! - Resim : 3

Ukrayna'nın üzerinde, önce Belarus sınırını ve kuzeye giderek ordan yönünü güneydoğuya, yani Luhansk ve Donetsk üzerine kıran Global Hawk SİHA'sı, bir işgal senaryosunda Rus ordularının planlarında karşımıza çıkan en kritik şehirlerden biri olan Dniro'dan daha doğuya geçmeyerek, Donetsk ve Luhansk'ın üzerine henüz gelmemişken tekrar başkent Kiev'e doğru döndü. 

ABD SİHA'sı kritik Dniro şehrine odaklandı! Doğusuna ise uçamadı! - Resim : 4

Haber yazıldığı sıralarda ise (03:11 TSİ) ABD'ye ait bu SİHA, Kiev'in güneyindeki kasabaların üzerinde doğuya doğru uçuşunu sürdürmekte. 

 

 

SuperHaber - Cengiz Büyükuncu

ABD SİHA'sı kritik Dniro şehrine odaklandı! Doğusuna ise uçamadı! ile ilgili etiketler SİHA ABD Ukrayna Global Hawk uçuş rota luhansk donbass
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.