ABD Senatosu’ndan Rusya’ya yaptırımların genişletilmesine onay!

ABD Senatosu, Rusya’ya yaptırımların genişletilmesini öngören yasa tasarısını oy çokluğuyla kabul etti.

ABD Senatosu, Rusya’ya yaptırımların genişletilmesini öngören yasa tasarısını oy çokluğuyla kabul etti.

Rus bankalar için finansman vadesini 14 güne, petrol şirketleri için de 30 güne kadar kısıtlayan tasarı, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kongre’nin onayı olmadan yaptırımları zayıflatması veya iptal etmesini yasaklayan maddeyi de içeriyor.

Temsilciler Meclisi’nden geçmesi gereken tasarı daha sonra imza için Beyaz Saray’a gönderilecek.

‘SENATO’NUN DURUŞU DÜNYADAKİ DURUMA UYGUN DEĞİL’

Senato’nun yaptırımları genişletmesine tepki veren Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, “Senato’nun şu anki duruşu ne dünyadaki genel durum ne de ikili ilişkilerimiz için uygun değil. Bir kısır döngü olduğu ortada, zira beklenen sonuç vermeyen önceki adım, daha sıkı ama daha etkili olmayan yeni adıma olan ihtiyacı dikte ediyor” dedi.

Temsilciler Meclisi’nin de tasarıya onay vermesini beklediklerini söyleyen Kosaçev, “Ama (ABD Başkanı Donald) Trump’ın ne yapacağına bakmak lazım, bu durumda bağımsız hareket etme yeteneğini koruyacak mı, yoksa iktidarda kalma içgüdüsüne mi yenilecek?” ifadelerini kullandı.

Senato’nun verdiği kararın üzücü olduğunu kaydeden Kosaçev, “Çünkü bu karar, çoğu ABD senatörünün durup eylemlerini analiz etme ve uygun kararlar alma yetenekte olmadığını kanıtlıyor” yorumunda bulundu.

Kosaçev, “Senato, giderek gerçek dünyayla bağı kaybeden kendi yanılgı ve hırslarının esiri oldu. Bu açık bir üzüntü ve hayal kırıklığına yol açıyor” diye ekledi.

‘YANITSIZ BIRAKMAYACAĞIZ’

Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Cabbarov da Kongre’nin nihai kararı ile ABD Başkanı Donald Trump’ın tepkisini beklemek gerektiğini belirterek, “Ama eğer bu tasarı kabul edilirse her halükarda yanıtsız bırakmayacağız” diye konuştu.

ABD Senatosu’ndan Rusya’ya yaptırımların genişletilmesine onay! ile ilgili etiketler ABD Rusya Trump yaptırımlar senato
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.