ABD: Rusya, işgal için olimpiyatların bitmesini beklemeyebilir!

Diplomasi çabaları ve görüşmeler sonuç vermiyor. Ukrayna - Rusya savaşı hiç olmadığı kadar yakın. Rusya Ukrayna sınırına 'kan' sevkiyatını dahi tamamlamış durumdayken ABD'den endişe verici bir açıklama geldi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Çin Olimpiyatları bitmeden Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlayabileceğini söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Çin Olimpiyatları bitmeden Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlayabileceğini söyledi. Sullivan, Rusların Ukrayna’ya önce hava ve füze saldırıları yapıp ardından kara operasyonuyla işgali sürdürmesini beklediklerini belirtti.

BATILI ÜLKELERDEN VATANDAŞLARINA UKRAYNA’DAN ÇIKMA ÇAĞRISI

Sullivan, Ukrayna’da işgalin her an başlayabileceğini, Amerikalıların derhal ülkeyi terk etmesi gerektiğini ve işgal durumunda tahliye operasyonu yapmayacaklarını söyledi.

Bugün Rusya-Ukrayna gerilimi ile ilgili yapılan diğer açıklamalar şöyle:

İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Rus askerlerinin nizamının, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin “her an” gerçekleşebileceği yönündeki ABD’nin değerlendirmesini doğruladığını söyledi.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rus askerlerinin nizamının, Rusya‘nın Ukrayna‘yı işgalinin “her an” gerçekleşebileceği yönündeki ABD’nin değerlendirmesini doğruladığını ancak son diplomasi adımlarının gerginliği azaltmaya yardımcı olacağını umduğunu söyledi. Wallace, Moskova’da Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşmesinin ardından İngiliz Büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenledi.

Rus Bakan ile yapıcı ve samimi bir görüşme yaptığını kaydeden Wallace, Rusya’nın NATO‘ya sunduğu anlaşma taslağını, NATO’nun buna cevabını, Minsk Anlaşmasının uygulanması gibi konuları detaylarıyla ele aldıklarını söyledi.

ABD: Rusya, işgal için olimpiyatların bitmesini beklemeyebilir! ile ilgili etiketler Rusya işgal olimpiyat saldırabilir önce
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.