ABD ordusunda tecavüzler sürüyor

ABD ordusunun cinsel istismarlara ilişkin sabıkası kabarık. Bu konuda son yıllarda önlemler sıkılaştırılsa da çok da başarılı olunduğu söylenemez. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, 2019-2020 eğitim döneminde cinsel istismar vakalaranın azaldığını duyurdu. Bir yıllık süreçte yaşana 129 cinsel istismar vakası ise sadece akademilerle ilgili. Üstelik bu rakamlara durumu açıklamaya utanan ya da tehditle susan kişiler ise dahil değil.

Pentagon'dan yapılan açıklamada 2019-2020 eğitim döneminde ABD Askeri Akademisi, ABD Deniz Kuvvetleri Akademisi ve ABD Hava Kuvvetleri Akademisi'nde bildirilen cinsel istismar vakası sayısının 2018-2019 akademik yılına göre 20 vaka azalarak 129'a düştüğü ifade edildi. 

Cinsel taciz vakalarındaki düşüşün nedeninin belirsiz olduğu vurgulanan açıklamada, askeri akademilerdeki yüz yüze derslerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle askıya alındığına dikkat çekildi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, cinsel taciz olaylarını azaltmanın en önemli önceliklerinden biri olduğunu belirterek, bunun için daha fazla çaba harcayacaklarını söyledi.

ABD ordusunda taciz, tecavüz olayları bilinen ancak çoğunlukla gizlenen bir gerçek. Birçok filme de konu olan ABD ordusundaki taciz ve tecavüz vakalarının bu nedenle açıklanandan çok daha fazla olduğu kaydediliyor. 

SON 30 YILDA 100 BİNİ AŞKIN TECAVÜZ YAŞANDI

Örneğin, geçtiğimiz aralık ayında ABD Kara Kuvvetlerine bağlı Teksas'taki Ford Hood üssünde bir kadın asker kendisine tecavüz edildiğini ihbar etmesinden sonra öldürülmüştü.

Bu olay üzerine 14 askeri yetkili görevden alınırken, Fort Hood üssünde 2016'dan bu güne kadar 70'i intihar, 7'si cinayet olmak üzere 150 askerin ölümü incelemeye alınmıştı. Bu olayların cinsel saldırılarla ilgisi de soruşturmaya konu edilmişti. 

Yine 2019 yılında 6 eski asker yaşadıkları taciz, tecavüz olaylarını anlatmış, son 30 yılda ABD ordusunda 100 binden fazla erkeğin cinsel saldırıya uğradığı belirtilmişti. 

ABD ordusunda tecavüzler sürüyor ile ilgili etiketler ABD Pentagon cinsel istismar cinsel saldırı Tecavüz Taciz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.