90 yaşındaki kadın aşı olmak için 10 kilometre yürüdü

ABD'nin Seattle kentine meydana gelen bir olay ülkenin korona virüsle mücadelede nasıl sınıfta kaldığını ortaya çıkardı. 90 yaşında bir kadın koronavirüs aşısı olmak için 10 kilometre yürümek zorunda kaldı. Yaşlı kadın yolların karla kapanması nedeniyle yürüdüğünü ve randevuya yetişmek için bir gün önceden antrenman yaptığını söyledi.

Amerikan Fox kanalı ile anlaşmalı yerel TV'ye konuşan 90 yaşındaki Fran Goldman, aşı randevusu almak için haftalarca uğraştığını anlattı.

Aldığı Covid-19 aşısı randevusuna 30 santimetreden fazla yağan kar nedeniyle hastaneye araçla gitmesinin mümkün olmadığını bildiği için yürüyerek gitme kararı aldığını belirtti.

Goldman aşı randevusu almak için günlerce uğraştığını bu nedenle bulduğu randevuyu kaçırmak istemediğini söyledi.

90 yaşındaki kadın aşı olmak için 10 kilometre yürüdü

BİR GÜN ÖNCEDEN DENEME YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

İlerlemiş yaşına rağmen her gün yürüyüş yaptığını anlatan Fran Goldman, "işini garantiye almak için" aşı randevusundan bir gün önce deneme yürüyüşü yaptığını ifade etti.

Goldman, gidiş-geliş 10 kilometreye yakın olan hastane yolunun 3'te 2'sini yürüdüğünü ve sonraki gün tamamını yürüyebileceğine kanaat getirdiğini kaydetti.

90 yaşındaki kadın aşı olmak için 10 kilometre yürüdü - Resim : 2

Daha sonra yürüyerek hastaneye gittiğini belirten Goldman, "Aşı oldum ve sonra hiçbir tepki olmadığından emin olmak için oturup 15 dakika beklemem gerektiği söylendi. Hava izin verdiği sürece ikinci aşı randevusuna gitmeyi umuyorum. Başka seçenek olmazsa tekrar yürüyerek gidip aşımı yine olacağım" dedi.

(AA)

90 yaşındaki kadın aşı olmak için 10 kilometre yürüdü ile ilgili etiketler ABD korona aşısı seattle
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.