ABD Kongresi'nde silah sesleri

ABD Başkanı Donald Trump günlerdir taraftarlarını 6 Ocak'ta gerçekleşecek Başkanlık oylamasının yapılacağı Washington'daki Kongre Binası'na tepkilerini göstermeleri için davet ediyordu. On binlerce Trump taraftarı bu çağrıların ardından Kongre Binasını bastı. Polis binaya giren Trump taraftarlarını engellemekte güçlük çekti. Senatörleri koruyan güvenlik güçlerinin ise silahlarına sarıldığı görüldü. Bir kadın göğsünden vuruldu. Ağır yaralanan kadın kaldırıldığı hastanede öldü.

3 Kasım'da ABD tarihinin en şaibeli seçiminin ardından sürekli kazandığını belirtip, başkanlığı bırakmayacağını söyleyen Başkan Donald Trump'ın son günlerde yaptığı çağrılar üzerine Kongre Binası önünde yapılan gösteriler bir anda "SİVİL DARBE"ye dönüştü. 

Trump taraftarları Kongre Binası'na zorla girdi, içeride polislerle çatışan göstericiler seçilmiş Başkan Joe Biden'ın onay sürecini durdurmakla kalmadı aynı zamanda Kongreyi işgal etti. 

Silahların çekilmekle kalmayıp ateşlendiği olayların pasif bir gösteriden şiddet eylemlerine dönüşmesi üzerine Trump'tan üst üste çağrılar gelmeye başlandı. 

ABD Kongresi'nde silah sesleri

Önce polislere direnilmemesini isteyen Trump daha sonra da şu çağrıyı yaptı:

"ABD Başkenti'ndeki herkesten barışçıl kalmasını istiyorum. Şiddete hayır! Unutmayın, BİZ Kanun ve Düzen Partisiyiz - Kanuna ve Mavi'deki büyük adamlarımıza ve kadınlarımıza saygı gösterin. Teşekkür ederim!" 

ABD Kongresi'nde silah sesleri - Resim : 2

Ancak, gelen görüntüler göstericilerin de güvenlik güçlerinin de barışçıl kalamadağı ortaya çıktı. İlk gelen bilgilere göre olayda yaralananlar var. Kongre binasında göğsünden vuralan bir kadının ise durumunun ağır olduğu kaydedilmişti. Son gelen bilgi ise yaralı kadının hastanede öldüğüne ilişkindi.

ABD Kongresi'nde silah sesleri ile ilgili etiketler ABD Trump kongre silah sesleri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.