ABD Kongre Üyesi, Pakistan'a giderek ülkenin yeni liderleriyle görüştü

ABD'li Kongre Üyesi İlhan Omar (kadın), ABD mektubunun ardından meclisteki oylamayla göreve getirilen Pakistanlı liderlerle görüşmek için Pakistan'a bir ziyaret düzenledi.

ABD Kongresi Minnesota Milletvekili İlhan Omar, Pakistan’da Başbakan Şahbaz Şerif’in koalisyon hükümetinin dün yemin ederek görevine başlamasının ardından başkent İslamabad'da Pakistanlı yetkilerle bir araya geldi.

CUMHURBAŞKANI MAKAMINDA KABUL ETTİ

Pakistan hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Omar'ı makamında kabul etti.

Cumhurbaşkanı Alvi, görüşmede, Pakistan'ın Washington ile uzun süredir devam eden ilişkisine değer verdiğini ifade ederek, "İki ülke arasındaki yapıcı iş birliğinin, bölgede barış ve kalkınmayı teşvik etmesini" umduğunu söyledi.

Alvi, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Omar da her iki ülkenin "ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek için büyük potansiyele" sahip olduğunu, Pakistan'ın İslamofobi ile mücadelede oynadığı rolü takdir ettiğini belirtti.

OMAR, ŞAHBAZ ŞERİF İLE BİR ARAYA GELDİ

Omar, daha sonra yeni seçilen Başbakan Şahbaz Şerif ile görüştü.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Şerif, görüşmede, Omar'ın "siyasi mücadelesini" takdir ettiğini söyledi.

Şerif, Pakistan'ın ABD ile devam eden ilişkisine değer verdiğini, karşılıklı saygı, güven ve eşitliğe dayalı ikili iş birliğini daha da derinleştirmek istediğini dile getirdi.

Pakistan’da Başbakan Şahbaz Şerif’in koalisyon hükümeti, dün yemin ederek görevine başlamıştı.

 

SuperHaber

Kaynak: AA

ABD Kongre Üyesi, Pakistan'a giderek ülkenin yeni liderleriyle görüştü ile ilgili etiketler Pakistan ABD omar Şerif şahbaz görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.