ABD, Kemal Kılıçdaroğlu'nun üzerini çizdi!

Foreing Affairs'ın skandal makalesinde neden İmamoğlu, Yavaş veya Akşener'den birinin aday olması isteniyor? Mahmut Övür sordu: "Acaba sağcı ve milliyetçi oldukları için mi yoksa başka özel ilişkileri mi var?"

Washington Enstitüsü’nün Türkiye direktörü Soner Çağaptay, Amerikan dergisi Foreing Affairs’ta kaleme aldığı "Erdoğan’ın son oyunu" başlıklı yazısında seçim sürecine ilişkin "kaos" senaryoları ortaya attı.

Soner Çağaptay'ın bu makalesine Türk kamuoyunda sert tepkiler gelirken, Sabah yazarı Mahmut Övür yazıda yer alan farklı bir detayı gündeme taşıdı.

"ABD raporunun mesajı o işarette saklı" başlıklı yazısında Soner Çağaptay'ın iktidara ilişkin yorumlarından ziyade, muhalefet hakkında yazdıklarına dikkat çeken Övür, ABD'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini çizdiğini belirtti.

Övür yazısında, "Eminim bu mesajı Kılıçdaroğlu hepimizden daha iyi anlamıştır; çünkü ABD'lilerin kime nasıl mesaj vereceğini en iyi o biliyor. Onun CHP'nin başına nasıl geleceğini yine bir raporla onlar duyurmuştu." ifadelerini kullandı.

Sabah yazarı şunları kaydetti;

"İşin garip tarafı, uzun uzun bu hezeyanlarını anlatan Çağaptay, yazıda muhalefete de bir işaret veriyor.

Bence yazının asıl mesajı o işarette saklı. Muhalefete ve özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verilen mesajda Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş veya Meral Akşener'den birinin aday olması isteniyor.

Acaba sağcı ve milliyetçi oldukları için mi yoksa başka özel ilişkileri mi var?

Neyse yazıda, adaylık için kendini paralayan Kılıçdaroğlu'nun adı bile geçmiyor. Bu da ABD'nin onu çizdiği anlamına geliyor. Eminim bu mesajı Kılıçdaroğlu hepimizden daha iyi anlamıştır; çünkü ABD'lilerin kime nasıl mesaj vereceğini en iyi o biliyor. Onun CHP'nin başına nasıl geleceğini yine bir raporla onlar duyurmuştu.

O gün Deniz Baykal çizilirken ses çıkarmayıp onun koltuğuna oturan Kılıçdaroğlu, bugün çizilirse hiç şaşırmam. Etme bulma dünyası, şimdi ihanete uğrama sırası onda... Peki, yeni ihanetçi kim?

Sanıyorum Kemal Bey de, CHP'liler de biliyor ama şimdilik söyleyemiyorlar."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

ABD, Kemal Kılıçdaroğlu'nun üzerini çizdi! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu ABD soner çağaptay Foreign affairs Mahmut Övür köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.