ABD: Kabil'i patlatan DEAŞ-H militanlarını Taliban serbest bıraktı!

ABD'den Kabil'deki saldırılar sonrası çok konuşulacak bir iddia geldi. Pentagon sözcüsü John Kirby, Taliban'ın Kabil'e ilerleyişi sırasında hapishanedeki pek çok DEAŞ-H militanını serbest bıraktığını öne sürdü.

Ülkenin başkenti Kabil'de zamana karşı verilen bir savaşa dönüşen tahliye çalışmalarının kana bulanmasının ardından bölgede gerginlik had safhada.

Saldırıyı üstlenen DEAŞ - Horasan (DEAŞ-H) için 'yeni saldırı hazırlığında' uyarıları gelirken ABD'den Taliban'ı suçlayan yeni iddialar geldi.

PENTAGON: DEAŞ-H ÜYELERİNİ TALİBAN SERBEST BIRAKTI

Pentagon sözcüsü John Kirby, Taliban'ın ilerleyişi sırasında pek çok hapishanedeki mahkumu serbest bıraktığını hatırlattı ve bunların içeresinde DEAŞ-H üyelerinin de olduğunu belirtti.

Washington Times'ın haberine göre, Kirby gazetecilere verdiği demeçte, Taliban tarafından ne kadar militanın serbest bırakıldığına dair kesin bir raporun ise henüz ellerinde bulunmadığını belirtti.

Söz konusu hapishanelerde Afgan güçlerinin sorumlu olduğunun altını çizen sözcü, 'Açıkçası her iki hapishaneyi de düşündüğünüzde mahkum sayıları binleri buluyor' dedi.

KABİL'DEKİ PATLAMALAR 200'E YAKIN KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Perşembe günü gerçekleşen iki bombalı saldırıda 13 ABD askeride dahil 100'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıları çok sayıda ülke ve Taliban kınamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden konuya ilişkin, "saldırıyı gerçekleştirenleri avlayarak öldüreceğini" söyleyerek intikam almaya yemin etmişti. Biden, 'Ben bir asker babasıyım' diyerek konuştu: Affetmeyeceğiz, peşinizi bırakmayacağız!

Geçtiğimiz saatlerde ABD tarafından düzenlenen bir hava saldırı ile Biden verdiği misilleme sözünün ilk adımını atmış oldu.

 

Kaynak: Hürriyet

ABD: Kabil'i patlatan DEAŞ-H militanlarını Taliban serbest bıraktı! ile ilgili etiketler Taliban DEAŞ Horasan Pentagon ABD Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.