ABD istihbaratından Ukrayna raporu: Rusya işgal ederse can kaybı 50 bini bulabilir

Doğu Avrupa'da Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz devam ederken ABD'den çarpıcı bir analiz geldi. ABD'li istihbarat yetkilileri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda can kaybının 50 bini bulabileceği tahmin edildi. Raporda mülteci sayısının ise 5 milyon olmasının beklendiği belirtildi.

ABD ordusu ve istihbarat yetkilileri Rusya'nın Ukrayna'yı işgali durumunda 50 bin kişinin ölebileceği ve 5 milyon kişinin mülteci konumuna düşebileceği yönünde durum tespiti yaptı.

ABD medyasında yer alan habere göre, ABD ordusu ve istihbarat yetkilileri, Kongre ve Avrupalı ortaklarına Ukrayna-Rusya krizi hakkında brifing verdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya büyük çaplı bir işgal için hazırlıkları tamamlamaya yakın olduğunu söyleyen yetkililer, işgal durumunda 50 bin kişinin ölebileceği ve 5 milyon kişinin mülteci konumuna düşebileceğini ifade etti.

Başkent Kiev'de hükümetin iki gün içinde düşeceği değerlendirmesinde bulunan yetkililer, Ukrayna sınırında her biri yaklaşık 750 askerden oluşan 83 Rus taburu bulunduğunu da hatırlattı.

ABD istihbaratından Ukrayna raporu: Rusya işgal ederse can kaybı 50 bini bulabilir ile ilgili etiketler ABD rapor Rusya Ukrayna işgal
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.