ABD ile gergin günler... 'Tüm şifreler Önal ile Sherman'ın ABD ziyareti öncesi görüşmesinde saklı!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinin detayları ve fahiş fiyatlarla ilgili dikkat çekici açıklamaları, Erdoğan ile Putin görüşmesinin detayları, İçişleri Bakanlığı'nın öğrenci yurt eylemleriyle ilgili açıklaması masaya yatırıldı.

"RUSYA VE ABD, TERÖR KONUSUNDA TÜRKİYE'YE TATMİN EDİCİ DÖNÜŞLER SAĞLAMIYOR"

Metehan Demir, "Tüm şifreler Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sedat Önal ile Wendy Sherman'ın ABD ziyareti öncesi görüşmesinde saklı. Parlak bir görüşme olmadı. Türkiye'nin özellikle Suriyede PYD/YPG terör eksenine ABD'nin destek vermemesi yönündeki talebine ABD'den parlak yanıtlar gelmedi. Ankara'da ciddi anlamda rahatsızlık yarattı. Önümüzdeki gündemin bir numaralı gündem maddelerini say deseler, ilk üç içinde Suriye, İdlib ve Türkiye harekat bölgesi içindeki PYD/YPG terör ekseninin Türkiye'ye saldırılarını söylerim. Suriye'de tatsız gelişmeler var. Türkiye de bu çerçevede Suriye'de, Rusya ve ABD'ye ye söylüyor ve terör eksenine destek vermeyin diyor. Dönüşler tatmin edici değil. Bu mesele buradan kaynaklanıyor.

"BATI ÇOK DAHA TEHLİKELİ VE GÖRÜNMEYEN BİR HAYALET OLARAK AFGANİSTAN'A GERİ DÖNECEK. ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM İÇİN AFGANİSTAN KONUSUNDA ÇOK ENDİŞELİYİM"

BM de liderler ayaküstü fırsatları değerlendirir. Bu kez o olmadı. Biden da 18 saat kaldı. Bir tek Avustralya ve İngiltere ile imzalanan Nükleer Denizaltı Anlaşması çerçevesinde yuvarlak bir masa yaptık. Dönüşte de Boris Johnson ile Beyaz Saray'da görüştük. Mevlüt Çavuşoğlu ile Antony Blinken'ın görüşmesi de Türkiye'nin hassasiyetleri üzerinden devam etti. Türkiye'ye yönelik F-35 meselesinin rahatsız edici olduğu ve ödediğimiz 1,5 milyar dolara yakın paranın kompanse edilmediği, kabul edilmez bir durum olsa bile geri verilmesi gerektiği konuşuldu. Türkiye 100 uçak alımı için 9 kurucu üye olarak F-35 projesinin ana aktörlerinden biriydi. Rusya'nın S-400'ün füzesinin alınması ve CAATSA yaptırımları çerçevesinin beraberinde ABD'nin tepkisel durumlarını ortaya çıkardı. Tamamen haksız. Patriot için başvurduk defalarca yanıt alamadık. S-400'ü de ihtiyaçlarımız için aldık. Fransızların yaptığı gibi savaş, saldırı gemilerini Ruslara 1.2 milyar euro karşılığında satmaya kalkışmadık. Ortada haksız bir durum var. Türkiye bunları hatırlatınca ve ilerleme olmayınca ilişkiler artık normal eski gergin moduna döndü. Afganistan'dan dolayı bekleme dönemindeydik, artık orada da anlaşamadığımız noktalar çıktı. Çünkü orada gerçek aktör kim, perde arkasında kimin eli kimin cebinde bilmiyorsun. Batı gittim diyor ama çok daha tehlikeli olarak Afganistan'a geri dönecek. Batı oraya görünmeyen bir hayalet olarak oraya dönecek. En kritik noktalardan biri bu. Önümüzdeki dönem için Afganistan için çok endişeliyim." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

ABD ile gergin günler... 'Tüm şifreler Önal ile Sherman'ın ABD ziyareti öncesi görüşmesinde saklı!' ile ilgili etiketler Metehan Demir ABD Türkiye metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.