ABD ile anlaşma sonrası piyasalar yükselişte!

Türkiye ile ABD'nin Suriye konusunda anlaşması sonrası piyasalardaki olumsuz seyir pozitife döndü.Borsa İstanbul güç kazanırken dolarda gece saatlerinde başlayan düşüş sürüyor.

Küresel piyasalar veri odaklı seyrini sürdürürken, Türkiye ile ABD'nin, Suriye'nin kuzeydoğusundaki operasyon konusunda anlaşmaya varmasının ardından azalan jeopolitik risklerle yurt içi piyasalarda pozitif bir seyir izlenmeye başlandı.

Dolar 5.93 lira seviyelerinden 5.75 liraya kadar geriledi. Euro ise 6.41 lira seviyelerinde işlem görüyor. Borsa İstanbul ise banka hisseleri öncülüğünde yüzde 3.70 oranında primle 98 bin 406 puan seviyesinden güne başladı. 2 yıllık gösterge faiz ise yüzde 5'e yakın düşüşle yüzde 14.96 seviyesinde bulunuyor. Gram altın da 283 lira seviyelerinden 275 liraya kadar geriledi.

YAPTIRIMLAR RAFA KALKTI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'yi kabulü ve heyetler arası görüşmelerin ardından Türkiye ile ABD arasında Suriye'nin kuzeydoğusuna ilişkin varılan anlaşma, jeopolitik risklerin ve ABD'nin ekonomik yaptırımlarının rafa kalkmasını sağladı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, dün akşam yaptığı açıklamada ABD ve Türkiye'nin Suriye'de YPG’nin güvenli bölgeden çekilmesi konusunda anlaştığını belirtirken, ABD Başkanı Donald Trump ise Türkiye'ye yönelik yaptırımlara gerek olmayacağını kaydetti.

ABD ile anlaşma sonrası piyasalar yükselişte! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Türkiye ABD Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.