ABD İç Güvenlik Bakanlığı: ABD hükümeti farkında değil!

Pentagon, 'ABD'ye yönelik yurtdışı kaynaklı terör tehdidi 11 Eylül'den bu yana en düşük seviyede.' açıklamasında bulundu. Kısa süre önce ise ABD İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) Ulusal Terörizm Danışma Sistemi Bültenindeki bir tavsiyesinde, bölgesel şiddet içeren terörizmin gelecek yıl ABD anavatanı için önemli bir tehdit oluşturmaya devam edeceğini, ancak federal hükümetin yakın bir tehdidin farkında olmadığını söyledi. 

Tüm uyarılar ve kötü göstergelere rağmen ABD, terör tehdidinin en düşük seviyede olduğunu açıkladı.

ANCAK HALA BİR DİZİ TERÖRİST GRUPLA KARŞI KARŞIYAYIZ

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Milancy Harris, Salı günü yaptığı açıklamaya "ABD'nin anavatanına yönelik dışarıdan yönlendirilen saldırılardan kaynaklanan terör tehdidi 11 Eylül'den bu yana en düşük seviyede, ancak hâlâ ABD'nin çıkarlarını ve yurtdışındaki personelini hedef almaya kararlı bir dizi terörist grupla karşı karşıyayız." dedi.

Harris, bu tür terörist grupların yeni teknolojilerde yetkin olduğunu, finansal sistemleri alt etmede yaratıcı olduklarını ve yeni nesilleri onlara katılmaya veya onlar adına bağımsız saldırılar gerçekleştirmeye motive edecek kadar ideolojik olarak etkili olduklarını kaydetti.

İÇ GÜVENLİK BAKANLIĞI: HÜKÜMET TEHDİDİN FARKINDA DEĞİL

Kasım ayında, İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) Ulusal Terörizm Danışma Sistemi Bültenindeki bir tavsiyesinde, bölgesel şiddet içeren terörizmin gelecek yıl ABD anavatanı için önemli bir tehdit oluşturmaya devam edeceğini, ancak federal hükümetin yakın bir tehdidin farkında olmadığını söyledi. 

Ayrıca, DHS, El Kaide ve DAEŞ gibi yabancı terör örgütlerinin, özellikle ABD merkezli bireyleri şiddet eylemlerine katılmaya teşvik etme girişiminde yüksek oranda görünür bir online etkinliğe sahip olmaya devam edeceğini söyledi. 

DHS, şiddet yanlısı aşırılık yanlıları tarafından şifreli mesajlaşma kullanımının, bekleyen bir terör saldırısına ilişkin erken uyarı sistemlerinden kaçabileceğine de dikkat çekti.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı: ABD hükümeti farkında değil! ile ilgili etiketler ABD Pentagon 11 Eylül iç güvenlik terör tehdidi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.