ABD hava saldırısı ile İranlı komutanı öldürdü!

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin düzenlenen hava saldırısı sonucu öldürüldüğünü duyurdu. Pentagon'dan yapılan açıklamada operasyonun Başkan Donald Trump'ın talimatı ile gerçekleştirildiğini belirtti. Bağdat Havaalanı'nda gerçekleştirilen saldırılarda 2 Haşdi Şabi komutanı da öldürüldü. İran Lideri Hamaney "Suçluları acı bir intikam bekliyor" açıklaması yaptı.

Reuters haber ajansına konuşan ABD'li yetkililer, Bağdat Havalimanı’nda iki hedefe hava saldırısı gerçekleştirdiklerini doğruladı.

Daha önce de birçok kez suikast girişimi düzenlenen Kasım Süleymani, Devrim Muhafızları'nın İran dışındaki kolunu yönetiyordu. Süleymani’nin Suriye ve Irak'ta kilit rol oynadığı biliniyordu.

Süleymani'ye düzenlenen saldırının ABD Başkanı Trump'ın talimatı ile gerçekleştirildiğinin belirten Pentagon, saldırının ABD askeri personeleni korumak kiçin kararlı ve savunma amaçlı gerçekleştirildiğini. Bu saldırının İran'ın gelecekteki saldırılarından caydırma amaçlı olduğunu vurguladı. 

"SALDIRI PLANI YAPIYORDU"

Süleymani ve Kudüs Gücü'nün yüzlerce Amerikalının öldürülmesinden sorumlu olduğu ifade edilen açıklamada, "General Süleymani aktif olarak Irak ve bölgedeki Amerikan diplomat ve askerlerine yönelik saldırı planı yapıyordu" ifadeleri dikkat çekti.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:
"Süleymani Irak ve Amerikan vatandaşlarının ölmesine ve yaralanmasına yol açan 27 Aralık'taki saldırı dahil son birkaç ay boyunca Irak'taki koalisyon üslerine düzenlenen saldırıları azmettirmişti. General Süleymani, bu hafta ABD'nin Bağdat'taki Büyükelçiliğine yönelik saldırıları da onaylamıştı. Bu saldırı İran'ın gelecekteki saldırılarını caydırma amacıyla düzenlendi. ABD, dünyadaki vatandaşlarımızı ve menfaatlerimizi korumak için gerekli tüm adımları atacaktır." 

ABD hava saldırısı ile İranlı komutanı öldürdü!

İKİ HAŞDİ ŞABİ SORUMLUSU DA ÖLDÜRÜLDÜ
Bağdat’ta havaalanına düzenlenen füze saldırısında, İran yanlısı Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in öldüğü bildirildi.

Diğer taraftan saldırıda Şii milis gücü Haşdi Şabi Halkla İlişkiler ve Protokol Sorumlusu Muhammed Rıza Cabiri’nin öldürüldüğü bildirildi.

Yerel medya haberlerine göre, Bağdat Havalimanı’na atılan füzelerden birisi Cabiri'nin yurt dışından gelen konuklarıyla birlikte içinde bulunduğu aracı hedef aldı. Cabiri ve aracındaki konukları saldırı sırasında hayatını kaybetti.

ABD hava saldırısı ile İranlı komutanı öldürdü! - Resim : 2

İRAN DEVLET TELEVİZYONU SALDIRIYI DOĞRULADI
İran devlet televizyonu, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, ABD'nin Bağdat Havaalanı'nda araçlarına düzenlediği füze saldırısında öldürüldüğünü doğruladı.

HAMANEY TEHDİT ETTİ

İran lideri Ali Hamaney, Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Suçluları acı bir intikam bekliyor" dedi

 

ABD hava saldırısı ile İranlı komutanı öldürdü! ile ilgili etiketler ABD Irak İran Kasım Süleymani haşdi şabi devrim muhafızları kudüs gücü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.