ABD, Gürcistan'a 500.000 doz BioNTech aşısı hediye etti!

ABD hükümeti, korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında Gürcistan’a 500 bin doz Pfizer/BioNTech aşısı bağışladı. Bu girişim uzmanlar tarafından, elbette değerli bir insani yardım olmasının yanısıra, daha önce de NATO'ya üyeliği bahse konu olan ve Rusya'dansa ABD'nin müttefiği olan Gürcistan ile ilişkileri Karadeniz giderek ısınırken sıkılaştırma çabası olarak yorumlandı. Gürcistan'daki ABD Büyükelçisi ve Gürcistan Başbakanı yapılan yardım hakkında açıklamalarda bulundu.

Aşının, uluslararası ilişkilerde stratejik bir unsur haline gelmesinin en iyi örneklerinden biri olarak yorumlanan yardım, Joe Biden imzasını taşıyor.

Koronavirüs (Covid-19) salgının etkisini sürdürdüğü Gürcistan’a ABD yardım eli uzattı.

ABD'DEN GÜRCİSTAN'A 500.000 DOZ BIONTECH AŞISI

ABD hükümeti, korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında Gürcistan’a 500 bin doz Pfizer/BioNTech aşısı bağışladı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın aldığı karar kapsamında bağışlanan aşılar, gece saatlerinde kargo uçağı ile Tiflis Uluslararası Havalimanı'na ulaştı.

ABD, Gürcistan'a 500.000 doz BioNTech aşısı hediye etti!

Aşıları havalimanında Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Sağlık Bakanı Ekaterine Tikaradze ve ABD’nin Gürcistan Büyükelçisi Kelly Degnan ve diğer yetkililer teslim aldı.
Yetkililer, bugünden itibaren Gürcistan vatandaşları Pfizer/BioNTech aşısının ilk dozunu yaptırmak için kayıt yaptırabileceklerini belirtti.

AŞI OLMA YAŞI 16'YA KADAR İNDİ

Söz konusu aşıya ilişkin kararda değişiklik yapıldığını aktaran yetkililer, 16 yaşındakilerin de Pfizer/BioNTech ile aşılanabileceğini açıkladı.

GÜRCİSTAN, ABD'NİN YARDIMI İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

ABD’nin Gürcistan Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ise “Bu, Biden-Harris yönetiminin aşıyı küresel olarak dağıtma girişiminin bir parçası olarak ABD hükümetinin Gürcistan halkına bir armağanıdır” ifadelerine yer verildi.

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili de “ABD Başkanı Joe Biden'a, ABD hükümetine ve halkına yardımları için teşekkür ediyorum” dedi.

LİTVANYA'DAN DA 15.000 ASTRAZENECA AŞISI GELDİ

Öte yandan, Gürcistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Litvanya'dan da Gürcistan’a 15 bin doz Astrazeneca aşısı bağışlandığı duyuruldu.

ABD, Gürcistan'a 500.000 doz BioNTech aşısı hediye etti! ile ilgili etiketler Gürcistan NATO ABD Joe Biden aşı hediye BioNTech

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.